MENÜ

Metin Oktay

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bazı futbolcular oynadıkları takımın adıyla anılırlar. O kulübe gönül verenlerin kalbinde yer ederler. Babalar, analar çocuklarına o futbolcunun adını verirler. Sonra da çocuklarının adıyla gurur duyarlar, çocuklar da, "Benim ismim şu futbolcudan geliyor" diye övünürler. Metin Oktay taçsız ama unutulmaz bir golcü, futbolcu ve kral. Futbolculuğunu, golcülüğünü hatırlamasak bile gönüllerdeki değerini hiçbir yere bırakamayız. Binlerce Metin biliyorum Metin Oktay'ın adını büyük bir gururla taşıyan.

Tanju mu? Hakan mı?
Daha sonra da birçok golcü geldi Galatasaray'a! Lafı uzatmadan söyleyeyim ne Tanju adı gördüm ne de Hakan; salt babaların Galatasaraylı efsane bir futbolcuya olan hayranlığından dolayı isim verdiği.
Vardır tabii ki ama "Metin" gibi değiller.

Kendilerini küçülttüler
Hakan malum, yasadışı bir örgütün üyesi olduğu için Galatasaray'ın son olağan genel kurulunu kaosa soktu. Futbolculuğunda da çok eleştiri aldığı bir tarikatla ön plana çıktı. Ne goller ne zaferler yaşattı Sarı Kırmızılılar'a. Ancak anıldığı nokta bu. Tanju ise hâlâ hiçbir golcünün atamadığı estetikte goller attı. Onun da yaşattığı zaferler var. Örneğin unutulmaz Neuchatel maçı. Ancak o da günümüzde, zamanında özel hayatında yaşadığı skandallarıyla anılıyor. Futbolu bırakınca iki isim de yargılanmamak için yurtdışına kaçmalarıyla gündeme oturdular. Biri terörden biri kaçak araba satın almaktan. Ama ikisini birbirlerine bağlayan başka ortak nokta var. İsimlerini büyüten kulübe üye olmalarına rağmen yıllık aidatlarını ödememek. Hakan kovulunca sallamadığı aidatlarını ödemek istediğini kulübe bildirmiş. Tanju ise üyeliğini askıya aldığını canlı yayında açıklamasına rağmen bu üyeliğin sürebilmesi için araya nüfuzlu bir isim sokmuş. Aklınız neredeydi be arkadaşlar bu güne kadar. Galatasaray için atan kalpler sizi unuttu, haberiniz olsun.
Diğer 2 bin 698 aidat hırsızı için de düşünceler aynı. Çok zor üye kabul eden Galatasaray sizleri kapının önüne koymakta yerden göğe kadar haklı, demagojiyi bıraksın herkes.

Son bir cümle
Metin Oktay o elim kazayı geçirdiği akşam Galatasaray'ın ona çok borcu vardı, onun ise Galatasaray'a bir kuruş borcu yoktu.

YORUM YAZ