MENÜ

Üyelerin gündeminde farklı konular vardı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, olağanüstü Divan Kurulu toplantısında, Riva ve Florya projeleriyle ilgili söylentilere kızgın bir şekilde yanıt verirken, “Bu, atacak son kurşunumuz. Buradan elde edilecek gelirle kulübün mali durumunu kurtaramazsak, elimizde başka çare kalmıyor” dedi, elde edilecek gelirin 1.5 milyar lira dolaylarında olabileceğini söyledi. Başkan, birçok konuda daha açıklamalarda bulundu. Ancak üyelerin kafalarında başka soru işaretleri vardı. Özellikle yılan hikayesine dönen Ada davası, geçmiş dönemlerde yapılan yolsuzlukların araştırma sonuçları, lisede yapılamayan toplantılar konusu. Bunlara yönetimden ne yazık ki bir yanıt verilmedi. İşte üyelerin yanıtlarını beklediği sorular:

Ada: Halen süren mahkemede

Galatasaray’ın avukatlarının pasif kalması. Geçtiğimiz günlerde yapılan duruşmada seçilen bilirkişilerin tamamının Galatasaray aleyhinde rapor yazması. Yapılan itiraz neticesinde de yeni oluşturulacak bilirkişilerin İTÜ profesörlerinden oluşturulmasına mahkeme başkanının karar verdiği. Ve bu bilirkişilerin harita mühendisi, mimar ve inşaat mühendislerinden oluşacağının detaylarının açıklanmadığı gibi Ada konusundaki soruların cevapsız kalması divan üyelerinin tepkisini çekti.

‘Vahim durumlar var’

Yolsuzluklar: Başkan seçilirken söz verdiği; “Geçmişteki tüm usülsüzlükleri bağımsız bir firmaya araştırtıp, gereğini yapacağım” vaadine Özbek’in uymadığını ifade eden üyeler, “Bu araştırmanın sona erdiğini biliyoruz. Başkan’ın bunları bizimle paylaşması gerek. Son 20 yıldır olanları biz de biliyoruz. Başkan’ın bir an önce bunları ifşa etmesi gerek” şeklinde yakındı. Buna karşın Özbek’in, “Çok vahim durumlar var. Bunların açıklanması Galatasaray çok zarar verir” diyerek konuyu geçiştirdiği öne sürüldü. Lise’de yapılamayan toplantılar: Turcan Bolayır ise tüm üyelerin sıkıntısını dile getirdi. OHAL nedeniyle Galatasaray Lisesi’nde Divan Kurulu toplantılarına izin verilmediğini dile getiren Bolayır’ın, “Okulumuzda birçok toplantı yapılmaktadır. 4 Aralık’ta Eğitim Vakfı’nın ödül töreni, geçtiğimiz hafta sonu da Divan berat töreni yapıldı. Divan toplantılarının yeri lisemizin bünyesindeki Tevfik Fikret Salonu’dur. Lisemizdeki diğer toplantılardaki gibi kapıda isim listesi oluşturarak pekala Divan toplantıları da yapılabilir. Yetkililerin ve Divan Başkanımız İrfan Aktar’ın bu konuya çözüm bulmalarını istiyorum” sözleri büyük alkış aldı.

Tüzük değişikliği

Kürsüye çıkan Disiplin Kurulu Başkanı Celal Emon, bir an önce yeni tüzüğün üye alımı değişikliğiyle yürürlüğe girmesi gerektiğini belirterek, “Sırada bekleyen ve liseli olmayan 700 kadar çok değerli üye adayımız var. Ya tüzük hemen yeni haliyle uygulansın ya da bir kereye mahsusen bekleyen değerli insanları üye yapabilmenin yolunu açmalıyız” dedi.

Sinan Kılıç’a tepki

Toplantının sonlarına doğru söz alan Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın babası ve eski yöneticilerden Sinan Kılıç’ın kürsüden, “Galatasaray’a bu kolaylıkları gösteren Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum” sözlerine üyeler, “Devlet başkanı değil Cumhurbaşkanı” tepkisini verdiler. Kılıç ise, “O benim için devlet başkanıdır” diyerek sözlerinde ısrar etti ve cılızlaşan tepkilerle kürsüden indi.

YORUM YAZ