MENÜ

21'de saklı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe için sezonun tanımı ‘kabus’ olarak yapılıyorsa bunun sebebini matematikle açıklamak en doğrusu. Kabusun sorumlusu ‘21’... Fenerbahçe tarihinde eşine az rastlanır bir durum bu ama Advocaat’ın takımı Kadıköy’de tam 21 puan kaybettiği için bugün Adana’da taraftar üçüncülük için heyecanlandı. Beğenilmeyen Pereira bile evde sadece 6 puan yitirmiş ve son haftaya kadar şampiyonluk yarışında kalabilmişti. Ama Advocaat dönemi Fenerbahçeliler’in hatırlamak istemeyeceği bir sezona dönüştü. Bir büyük takım, 34 haftalık sezonda 21 puanı evinde yitirmez, yitirmemeli.

Futbolu halk için oynayın

Fenerbahçe’nin yeni sezon planlaması yapılmaya başlanmıştır. Burada öncelik futbol tarzı olmalı. Fenerbahçe ‘dominant oyuna’ dönmeli. Aykut Kocaman ile pas ve savunma kaygısının yükseleceğine şüphe yok. Lyon’dan Valbuena’yı alma çabası da bu yüzden. Advocaat da Pereira gibi futbolu futbol için oynayanlardandı, bu işin içinde taraftarın olduğunu hatırlamanın vakti geldi. Fenerbahçe, Aykut Kocaman ile futbolu biraz halk için oynamalı.

Gider ayak taktik şov

Adana deplasmanında genç stoper Yiğithan sakatlanınca Advocaat, Volkan Şen’i oyuna alarak Topal’ı stopere çekti. Sebep olduğu penaltıyla maça moralsiz başlayan Aatif’ın sol kenardan forvet arkasına geçmesi Fenerbahçe’yi 3. bölgede alışılmışın dışında hareketli kıldı ve ilk yarı maçın ibresi döndü. Sanırım Advocaat taktik şovunu ligin son maçına saklamış! Tüm sezonda yapmadığı kadar taktiksel değişikliği Adana’da yaptı. 2. yarının başlamasıyla Aatif, 10 numaradan merkeze Alper onun yerine, Ozan girince Aatif sola... Statikliğiyle bildiğimiz Advocaat’a da yarın işbaşı yapacağı Hollanda Milli Takımı öncesi iyi bir pratik oldu.

YORUM YAZ