MENÜ

Belhanda ve Gomis sınıf atlatır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Belhanda, Nice’te Lucien Favre ile Şampiyonlar Ligi biletinin alınmasın rol oynadı. Oyun agresifliği olan, santrforu yöneten bir beyin. Kenarlarda oynama özelliği de çok büyük bir artı”

“Gomis, Drogba etkisi yaratabilecek bir santrfor. Güçlü, top kazanan ve bitiriciliği olan bir golcü. Marsilya’da harika sezon geçirdi, 20 gol attı. Tam olarak Tudor’un istediği forvet”

1) Takım omurgası değişmeli

3 aylık Galatasaray serüveni pek parlak geçmeyen teknik direktör Igor Tudor, yenhi sezonda başarıyı yakalar mı? “Galatasaray’ın 2011’de kurulan ve artık yaşlanıp yıpranan omurgası değişmeli. Tudor’un dinamik takım hayali, yönetilebilir bir kadroyla mümkün. Generaller takımından, asker takımına dönüşüm biraz sancılı olacaktır. Bunun için futbol aklına sahip bir yönetim, bütçe ve kararlı bir teknik adam lazım. Tudor belki 1 değil 2 stoper alarak ana sistemi 3-4-3’e sabitlemek isteyebilir. Bunun için köklü bir kadro değişimi kaçınılmaz. İsmi bilmem ama topu koşturduğu kadar kendisi de koşan ve santrforu oynatan bir oyun kurucu istiyor Hırvat hoca. Haliyle bu şablonun santrforu da Eren gibi değil Gomis gibi yıpratıcı olmalı.”

2) Podolski'nin gidişi etkilemez

Bruma ve Podolski gibi geçen sezonun en skorer iki oyuncusu takımda olmayacak. Bu iki ismin yokluğu Galatasaray’ı nasıl etkiler? “Podolski maç içinde saklanan, şutuyla yaşayan bir oyuncuydu. Taraftar ona bayılsa da Galatasaray’ı durağan oyuna sürükleyen isimlerin başındaydı. Podolski’nin gidişi etkilemez. Ama Bruma yetenekli ve takıma hız kazandıran bir oyuncuydu. Gidişi tamamen yönetimin teknik direktör tercihiyle ilgili. Galatasaray Bruma’nın satışından kar etmedi. Bu oyuncuyu 2013 U20 Dünya Kupası’ndan sonra 13 milyon Euro’ya aldılar, oynatıp geliştiği bir sezonda 15’e Leipzig’e satıyorsan burada ticari bir başarıdan söz etmek mümkün değil. Bir sezon daha oynat, iki katına Premier Lig’e sat. Portekiz’de Ronaldo’nun veliahtı gösterilen bir oyuncudan bahsediyorsak bu mümkün.”

3) Beklenen etkiyi yaratır

Gomis ve Belhanda transferleri artık imza aşamasında. Bu iki yıldız gelmesi halinde takıma şampiyonluk yolunda beklenen katkıyı sağlar mı? “Gomis ve Belhanda Galatasaray’ın çehresini değiştirebilecek, sınıf atlatacak oyuncular. Beklenen etkiyi yaratırlar. Belhanda, Montpeiller’deki çıkışının ardından Premier Lig yerine Dinamo Kiev’i tercih ederek herkesi şaşırtmıştı. Geçen sezon Nice’te Lucien Favre ile Şampiyonlar Ligi biletinin alınmasında rol oynadı. Oyun agresifliği olan, santrforu yöneten bir beyin. Kenarlarda oynama özelliği de Tudor’un işini kolaylaştırır. Gomis ise Drogba etkisi yaratabilecek bir santrfor. Güçlü, top kazanan ve bitiriciliği olan bir golcü. Marsilya’da harika bir sezon geçirdi. Fransa Ligi’nde 20 gol attı. Gomis, Tudor’un aradığı santrfor.”

4) Sneijder, 7 yıl önceye dönmeli

Sneijder ile Tudor arasında problem yaşandığına dair pek çok haber çıktı. Hollandalı futbolcu yeni sezonda Galatasaray’da kalmalı mı? “Igor Tudor’un dinamik takım hayalinde Sneijder’in yer alacağını düşünmek saflık olur. Kalırsa 7 yıl öncesine dönmek zorunda. Mourinho’nun İnter’indeki gibi fit ve sert olması gerektiğini bilecek kadar zeki. Bundan sonrası Sneijder’e bağlı. Ya kalıp 33 yaşından sonra yeni bir mücadeleye girecek ya da Amerika’da kendini sıkmadan mutlu mesut bir futbol yaşantısı sürecek.” 5)Savunma baştan kurulmalı Geçen sezon en büyük sorunu savunmada yaşayan Galatasaray ne yapmalı? Transferde takıma ilaç olabilecek isimler kimler? “Galatasaray’da transferler son iki yılda hangi futbol aklıyla yapılıyor anlamak mümkün değil. Geçen sezonun transfer bütçesinde stoperlere ayrılan pay 10 milyon Euro düzeyinde. Rotasyona bakıyorsun Ahmet Çalık, Serdar, Semih, Koray, Hakan Balta... Şimdi harıl harıl stoper arıyorsun. Maicon mu olsun, Chireces mi olsun? Önce futbol aklı olsun. Sonra tamamlayıcı değil omurgayı tutacak lider bir stoper. Monaco bir önceki sezon tam 50 gol yiyen savunmanın tamamını değiştirip şampiyon oldu. Bazen kangren olmuş bölgeyi kesip atacaksın. Sağ bek, stoper, sol bek tamamının değişmesi lazım.”

YORUM YAZ