MENÜ

Bitsin artık bu çile

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir Fenerbahçe-Trabzonspor maçı düşünün 8.636 biletli seyircinin tribüne geldiği. Onlar da sahadaki futbol fukaralığını görünce pişman olmuştur ya, neyse. Hele ekranları başında 90 dakikayı gözünü ayırmadan izleyene madalya takmak gerek. Tam bir bitse de gitsek maçına dönüştü koca Fenerbahçe-Trabzon rekabeti.

Nicelik değil nitelik

Fenerbahçe, yaz dönemi kadro planlamasını eksik yaptığı için Mayıs’ta sahaya Van Persie 10 numara çıkıyor. Gençlerbirliği maçının 30. dakikasında yeni pozisyonuna geçen ve maçı çeviren oyuncuydu RVP. Fakat Trabzon’a karşı başka bir plan gerek. Önemli olan sahada 3 santrfor olması değil, ceza sahasında onları kaç kez topla buluşturduğundur. Hep niceliğe takılıyoruz, nitelik kimsenin umurunda değil.

Hasan Ali iyi niyetli ama elinden gelen bu. Peki ya İsmail? Kadıköy’de neticeyi bekler belirledi düne kadar. Bugün öyle olmadığı için RVP 10 numara oynamış, 9 oynamış fark etmiyor. Trabzon orta sahası ilk 45’te çöktü. Okay’ı anlamak mümkün değil. O kadar isteksiz ve temposuzdu ki Trabzon’un ilk yarıdaki el freni oldu. Durica- Okay değişimi Medjani’yi orta sahaya kaydırdı. Bu hamle Fenerbahçe için oyunun tıkanmasına yol açtı. Skor ise bence bu futbol fukaralığını fazlaydı.

Planlama faciası

Sezon planlamasında gerçekten bir dünya markasıyız! 20 takımlı Premier Lig, La Liga, Ligue 1 bitti, 18 takımlı Alman Ligi bitti, bir bizim ligimiz Haziran’a uzuyor. İlginçlikler bununla bitmiyor elbette. 5 Haziran’da Makedonya ile oynanacak hazırlık maçının kampı 1 Haziran’da başlıyor, fakat ligimiz 2-3-4 Haziran’da oynanacak 34. Hafta maçlarıyla bitecek. Bunu sadece bizim ligimiz için düşünmeyelim, ülkemizde forma giyen ve kendi milli takımlarına seçilen futbolcuları da işin içine katalım. Nitekim iki sezon önce Galatasaray, Bursaspor ile oynadığı Türkiye Kupası finalinde Muslera’yı sahaya çıkaramamıştı.

YORUM YAZ