MENÜ

Derbi kafası!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe iyi oynar, kötü oynar, atar ya da atmaz hepsini oturup saatlerce rakamlarla tartışabiliriz ama bir gerçek var ki, büyük maçlarda ayakta kalmanın yolu derbi kafasına erişmekten geçer. İşte Fenerbahçe’nin sırrı bu. Advocaat’ın İsmail tercihiyle sol kanat felç olmuş, olsun. Roman dökülmüş, dökülsün. Souza ve Skrtel atılmış, atılsın. 94. dakikada ayakta mısın, mental olarak güçlü müsün, sonuna kadar istiyor musun? Mesele bu. Fenerbahçe istiyor, pes etmiyor ve derbileri de yitirmiyor. Advocaat kariyeri boyunca kazandığı derbiler sayesinde seviyesini korumuş bir teknik adamdı, Fenerbahçe’de belki uçmadı ama derbi de kaybetmedi. Alın size garip bir matematik, hadi sabahlara kadar tartışalım.

Q7, İsmail’i futbola küstürdü

Sahaya çıkan 22 futbolcu içinde derbiye en hazır olanı şeklen de ruhen de Quaresma’ydı. İlk dakikadan itibaren İsmail Köybaşı’nın içinden geçti, futbola küstürdü. Rakibin sol kanadını otobana çevirdi, zor çözülen Fenerbahçe savunmasında büyük bir gedik açtı. Eğer maç 20. dakikada kopmadıysa İsmail, Skrtel’in sol stoperden kademeye girmesine dua etsin. Tabii bir de Q7’nin derbi kafasına! Tabela 45’e kadar sabit kaldıysa bunda Q7’nin Volkan’a trivela ile gol atma fantezisi, rabona ile asist merakının payı büyük. Ama bardağın dolu tarafından bakılırsa Beşiktaş’ı önde tutan, Talisca’nın az top kaybetmesini sağlayan da Q7 idi. Öyle ki, Beşiktaş madeni solda bulunca Şenol Güneş Babel’i zorlamadı bile.

Kjaer ve Skrtel olmasa

Advocaat, Ozan’ı sağ bek başlatmaya cesaret edemediği için Hasan Ali’yi sağ, İsmail’i solda oynattı. Kestirmeden söyleyeyim bu sezon Fenerbahçe’yi bu kadar vasat gösteren Gökhan ve Caner’i gönderdikten sonra yerlerine iki gömlek aşağıda bek koymaları. Hücum edemeyen bir takıma dönüştülerse bunda beklerin rolü 10 numaradan fazladır. Şayet Kjaer ve Skrtel olmasaydı,
sezonu bambaşka bir yerde bitirebilir, dün gece derbide hezimete uğrayabilirlerdi.

Roman’ı çözemedim

Sow’u Beşiktaş’ı açık alanda yakalamak için Aatif’a tercih ediyorsan o topları atacak oyuncuyu da doğru seçmek gerek. Fenerbahçe için sorun burada başladı. Roman Neustadter Mehmet Topal’ın yerini dolduramadı. Zaten Roman’ı Schalke’den bu yana et mi balık mı çözemeyenlerdenim.

Beşiktaş belki ligi şampiyon tamamlar, belli olmaz. Ama net olan bir şey var ki; son 3 sezondur Beşiktaş’ın başına ne geliyorsa kalecilerinin hatalarından geliyor. Tolga yüzünden Brugge, sonra Sporting Lizbon elenişleri, Fabri’nin hatalarıyla Lyon’a kaybediş. Ve son olarak 9 kişi kalmış Fenerbahçe’ye golü attırmak. Beşiktaş’ın efsane bir kaleci olan hocası varken sürekli kaleden yana
kaybetmesi anlaşılır bir durum değil.

YORUM YAZ