MENÜ

Her maç derbi olsa

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yıllar sonra Fenerbahçeliler bu sezonu hatırladıklarında Advocaat ile ilgili, ‘Hiç derbi kaybetmedi, 4 gol attı, 1 yedi ve 8 puan aldı’ diyecekler. O yüzden Advocaat’a kalsa her hafta derbi oynamak ister. Peki ya sezonun kalan bölümü. İşte orası büyük bir hayal kırıklığı. Fenerbahçe için iyi hücum edemeyen ama savunma standardını oturtmuş bir takım dedik sezonun genelinde. Antalyaspor’a karşı orta sahada Charles ve Sandro’ya öyle bir yenildiler ki son iki ayda vermedikleri kadar pozisyon verdiler. Volkan Demirel olmasa 3 farklı mağlubiyetten bahsediyor olabilirdik.

Lens de oynamayınca!...

Hücumu sorunlu Fenerbahçe, hele bir de Lens kötüyse hiç üretemiyor. Duran topları auta atmak, kalenin 10 metre üstüne şut çekmek. Çok sıra dışı görüntülerdi doğrusu, söz konusu Lens olunca insan şaşırıyor. Okulda çalışkan çocuğun 70 almasına duyulan şaşkınlık gibi. İlk yarıda yaptığı 9 ortada sadece 1 isabet kaydetmesi alışılagelmiş Lens performansının çok gerisindeydi. O oynamayınca skora ve oyuna isyan eden futbolcu bulamıyorsunuz Fenerbahçe’de. Yeni sezonda önce bunu çözmek şart.

Ozan ve Salih kaybediyor

Profesyonel sporda gelişimin katili beklentidir. Sanırım bu kuralın Fenerbahçe’deki en net yansıması Salih Uçan ve Ozan Tufan. Futbolcu oynadıkça gelişir. Salih ve Ozan oynadıkça geri gidiyorlar. Oynamasalar en azından gelecek vaat eden yetenekli futbolcu sınıfındaki yerlerini koruyacaklar. Ozan’ın sağ bek performansı faciaydı. Antalya’nın golünde topu getiren El Kabir’e temas bile etmemesi anlaşılır gibi değildi. Hele bir sonraki pozisyonda ters kanattan yapılan ortada resmen sahada El Kabir’i kaybetti. Mübalağa değil gerçekten kaybetti. Şayet Volkan olmasa Ozan’ın sebep olduğu ikinci gol olarak tabelaya yansıyacaktı.

Eto’o’nun anlattıkları

Antalyaspor Rıza Çalımbay’ın 2 puanda aldığı takım değil elbette. Çok özgüvenli bir takım olduklarını hücum setlerinden anlıyorsunuz. Deniz ve Eto’o iki hareketli forvet olarak Fenerbahçe stoperlerine hep zorluk çıkardılar. El Kabir’in geri koşuları yarıda kesmesi olmasa ilk yarıda pozisyon vermeden gol atabilirlerdi. Ne var ki, El Kabir ülkenin vasat futbol ikliminde şemsiyesiz gezenlerden. Hasan Ali ilk 20 dakikada sol kanadı otobana çevirdiyse bunda en az kendisi kadar El Kabir’in de payı var. Futbolcu saygıyı sadece oynayarak değil karakteriyle de kazanır. Samuel Eto’o, sahanın en yaşlısı olmasına rağmen en isteklisi ve en faydalısıydı. İşte bu yüzden Eto’o gittiği her statta alkışlanıyor.

YORUM YAZ