MENÜ

Risk varsa kazanç var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş açısından Fenerbahçe derbisi zannedilenden daha büyük hasara yol açtı. Talisca, Beşiktaş için kilit çözücü adam, bu çok net. Onsuz Bursa deplasmanında kazandılarsa öncelikle Bülent Yıldırım’ın Quaresma’yı atmamasına ardından da Cenk Tosun’a dua etsinler.

Q7 hiç büyümeyecek

Quaresma’nın 18’de Jorquera’nın sırtına attığı tekme kırmızı karta kadar gidecek bir pozisyon. Bilal’e göstererek basması, Şamil’e faulü sonrası sarı kartın ardından alkışlaması. Resmen Quaresma ‘beni at’ diye yalvardı Bülent Yıldırım’a. Hakem de ‘atmam’ diye direndi. Burada asıl düşündürücü olan 34 yaşında, 10 ay önce Avrupa şampiyonu olmuş bir oyuncunun böylesi kritik bir süreçte kendini attırmak için uğraşması. 7’sinde neyse 70’inde de aynı işte insanoğlu. Şayet bunları 20 yaşında öğrenebilseydi, bugün Barcelona’nın kaptanı olarak jübile hazırlıkları yapıyordu.

Cenk’le 4-4-2 maçı çözdü

Beşiktaş maçın her dakikasında Bursa’ya karşı çok dominant bir oyun oynadı. Fakat bunda belki de ilk kez Atiba’nın rolü azdı. Onu da anlamak gerek. Beşiktaş forması giydiğinden beri her maç pas rekoru kırmak zor zanaat. Bursa’da yorgunluğu yüzünden okundu. Pas hataları, top kayıpları Atiba standartlarını sarsacak kadar fazla olunca Beşiktaş’ın merkez hücumu vasatın altına indi. Son 5 haftanın tamamında oyundan alınması bir tesadüf değil, hem mental hem fiziksel bir zorunluluk. Atiba-Cenk değişikliğinin ardından 4-4-2’ye dönüş risk taşısa da Beşiktaş’ın maçı çözmesini sağladı.

İyi ki hamzaoğlu toplamış!

Bursaspor sadece kendi yarı sahasındaki oyunu planlamış. Öbür kaleye dair en küçük bir fikirleri dahi yok gibi oynadılar. Stancu-Emre değişikliği kağıt üzerinde ofansif bir hamleydi. Nitekim 2 pozisyona da girdiler. Kubilay’ın karşı karşıya kaldığı pozisyonda hareketsiz duran Fabri’ye topu nişanlaması oraları hiç planlamamanın eseri işte. Bursaspor’un bu halini görünce, iyi ki kendini Bursa camiasına hiç beğendiremeyen Hamza Hamzaoğlu kendini kovduracak 27 puanı toplamış diyor insan... Sezon boyunca minimum 4 kez Bursa’ya maça gidiyorum. Güvenlik görevlileri maçın yorumcusu olmama rağmen cebimdeki bozuk paralara kadar kapıda alıyorlar. Acaba güvenlik, biz gazetecilerin gözünü boyayıp ‘bakın işimizi yapıyoruz’ demek için mi var yoksa gerçekten maçın güvenli bir şekilde oynanmasını sağlamak için mi? İkinci seçenekse o halde maç boyunca her dakika patlayan şeyler stada nasıl girdi?

YORUM YAZ