MENÜ

Sow çözer

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dick Advocaat, Rize maçında 2 gol atarak özgüven patlaması yaşayan Sow’u sadece adalet duygusuyla oynatmıyor. Şayet öyle düşünseydi son 6 maçta 11 başlayan Aatif’ı tercih ederdi. Bence Advocaat’ın Vodafone Arena planı sadece yememek üzerine değil, aynı zamanda atmak üzerine... Aatif’ın, Sow’dan daha iyi savunma özelliklerine sahip olduğunu belirtmeye gerek yok sanırım. Ama hoca, Sow ile Beşiktaş’ın sağ kanadını geri itmek istiyor. Bunda çok zorlanacağını düşünmüyorum çünkü Quaresma çizgide kaldığı için Gökhan Gönül daha çok savunmada kalıyor.

Eğer Atınç oynarsa...

Hollandalı teknik adam, Sow ile bu süreyi artırmanın derdinde. Moussa, fuleli ve hızlı bir kanat oyuncusu. Beşiktaş iç sahada fazlasıyla önde oynuyor ve stoperleri sıklıkla yayda yakalanabiliyor. Advocaat, Sow’un defans arkası koşuları üzerinden Beşiktaş’ı çözmeye çalışacak. Yani ilk plan Beşiktaş’ı açık alanda yakalamak. Bunun için Sow, Aatif’a oranla daha mantıklı bir tercih. Hele Güneş, Marcelo’nun yanında Atınç’ı kullanırsa kartlık fauller Fenerbahçe için bonus olur.

Ozan sağ bek oynar

Ozan, Bursaspor’da merkeze gelene kadar sağ açık, sağ bek ve stoperde oynamıştı. Hatta Fatih Terim milli takımda onu birçok kez sağ bek ve açıkta kullandı. Yani Advocaat, Şener’in yokluğunda Ozan’ı kullanarak risk almıyor. Eğer Wiel’i tercih etse daha büyük risk alacaktı. Babel’e karşı sol ayağının üzerinde sağlam durması gerekiyor. Savunma özellikleri yeterli bir oyuncu ama patlayıcı kuvvet koşuları onu ele verebilir. Bu yüzden Babel’i çizgiye sürmesi Ozan’ın öncelikli görevi olmalı.

Kritik oyuncu Alper

Mehmet Topal, Fenerbahçe için büyük eksik. Buna şüphe yok. Onun yokluğu kadrodan bir başkasıyla dolmaz çünkü öyle bir oyuncu yok. Bu açığı kapatmak, sadece taktiksel bir yazılımla mümkün olabilir. O yüzden merkezdeki kritik oyuncu Roman değil Alper olur. Beşiktaş, Atiba’ya olduğu kadar Oğuzhan ve Talisca’ya da bağımlı bir takım. Bu ikilinin saha içi iletişimini kesmek için Alper’in yüksek eforlara çıkması gerekecek. İlk saatin sonunda skor berabere geçilirse bu Alper’in işini çok iyi yaptığı anlamına gelir.

İmkansız görünen...

Fenerbahçe derbiyi kazanırsa ortaya bambaşka bir matematik çıkar. Kalan 4 hafta 12 puan demek ve bu, büyük takım dinamikleriyle birleştiğinde imkansız görünen hedefler ulaşılabilir seviyeye gelebilir.




YORUM YAZ