MENÜ

Galatasaray kararsız kaldı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray sezon başından beri Süper Lig’in en çok pas yapan takımı. Yani istatistikler bunu söylüyor. Ancak bu paslaşmanın Riekerink dönemi ve şimdi de Tudor dönemi olarak takıma ne kattığı tartışılır. Çünkü Galatasaray kırılgan ve yumuşak bir rakip yakaladı mı bu futbol rakip kalede golü de farkı da getiriyor. Ama rakip dişli ve kontrollü olduğu zaman ceza alanından dönüyor. İzlerken göze hoş gelen bir pas trafiği ama son bölgede planlanmamış bir hücum etkinliği var. Nitekim dün de ilk yarıda Galatasaray oynadı ama Kasımpaşa attı diyebilirsiniz. Oysa Kemal Özdeş, Galatasaray’ın böyle oynayacağını bilerek müsade etti ama kendi ceza alanına kadar. Pozisyon yok mu? Vardı tabii ki ama sen kendi sahanda kanatları mı kullanacaksın, ortadan mı hücum edeceksin belirsizliği daha doğrusu kararsızlığı final vuruşlarına da olumsuz yansıdı. Koca 45 dakikada kanat ortalarından bir şey olmadı ve bir tek Sniejder’in şutunu sayabiliriz. Bir taraftan Konya’da oynayacağı kupa yarı final maçını düşünen Kasımpaşa ise ilk yarıda panik yapmadan kontrollü ve dengeli futbolunu tek pozisyon ve golle süslemesini bildi.

Tudor, Galatasaray seviyesinde değil

İlk yarıda Bruma’nın erken oyundan alınışı bir muamma. 71 dakika saha kenarında Eren’i ısıtması ayrı bir bomba. Ardından sarı kartlı Tolga’yla devam edilip risk alınması, Tudor’un Galatasaray’ı çalıştırabilecek düzeyde olmadığının net göstergesiydi. Nitekim Tolga’nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Galatasaray, bu sezon bu tür maçlardan iyi sonuç çıkartan Kasımpaşa karşısında çırpınışını izledik. Oysa bu maç öncesi takipçisi Trabzonspor’un evinde kaybetmesiyle, kazansa Avrupa’ya gitmeyi nerdeyse garantileyecek olmaları bile takımı motive edememiş.

Taraftar da sınıfı geçemedi

Bir çift sözümde kendine Galatasaray taraftarıyım diyen birilerine. Kardeşim şu maçı Galatasaray cezalı olmasa taraftarıyla oynasa, Özgür Yankaya, 2. Kasımpaşa golü öncesi net penaltıya devam diyebilir miydi? Kimse kusura bakmasın bu sezon sadece yönetim sınıfta kalmadı, teknik kadroyla birlikte, takım da taraftarda sınıfı geçemedi...

YORUM YAZ