MENÜ

Gökhan olmasa maç uzamazdı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gündüz maçı olduğu için mi, sıcak havadan mı bilmem ama Kadıköy’deki 90 dakikayı izleyenlerin futbol adına tatmin olduğunu söylemek zor. Aslında puan cetveline baktığımızda Fenerbahçe kazanırsa olası bir Başakşehir yenilgisinde aradaki puan farkı bire inecek. Daha maçın başında çok erken bir golle öne geçmesine rağmen Fenerbahçe, Rizespor karşısında sanki oynuyormuş gibi mücadele etti.

Ne yaptın Şener...

Tabi ki özellikle rakip ceza alanında yetersiz gözüken bu oyunda Rizespor’un başarılı savunma anlayışı da etkendi. Karadeniz ekibi sadece goldeki savunma hatasını bir kenera koyarsak oldukça diriydi. Attıkları beraberlik golüne gelince; resmen Şener’in ikramı diyebiliriz. İlginçtir milli takıma kadar yükselmiş bir savunmacının Başakşehir maçından sonra üst üste Rizespor karşısında da böyle bir hata ile gole sebebiyet vermesi, düşündürücü.

İlgisizlik büyüyor

Şu anda Fenerbahçe’yi sırtlayan Skrtel, Mehmet Topal, Souza ve Lens’ten başkası değil. Oysa ayaklarına gelmiş bir Şampiyonlar Ligi şansı olan bir takımın neden bu kadar motivasyonu düşük kısır bir futbol oynar şaşırtıcı. Bir taraftan da baktığımızda boş tribünler, seyircinin ilgisizliği her şeyi anlatıyor. Bana göre Advocaat kabaca bitirdiği Fenerbahçe serüveninde daha başarılı olabilmek için bir B planı bile devreye sokamıyor. Çünkü kafaca tükenmiş hoca ‘şu sezon bitse de gitsek’ anlayışında.

Bir puana yatamazsınız!

Rizespor düşme hattından kurtulmak için çırpınıyor ve bir puan almanın iyi olduğu düşünülebilir. Ancak Fenerbahçe karşısında biraz daha ofansif anlamda cesur olsalardı, inansalardı galibiyetle dönebilirlerdi. Kweuke’nin karşı karşıya kaçırdığı pozisyon kırılma noktasıydı. Oyunun sonlarında Gökhan’nın müthiş kurtarışları olmasa Rizespor uzatmalara bile kalmazdı. Rizespor için son söz; karşılarında her ne olursa rakip Fenerbahçe... Bir puana yatamazsınız, bedeli pahalıya patlar. Nitekim öyle de oldu...

YORUM YAZ