MENÜ

Güneş'in şanssızlığı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Biliyor muydunuz bilmem, ben esasen Fenerbahçe kongre üyesiyim. Lakin mesleğim, iştigal alanım ve yaptığım görevler nedeniyle rahmetli Süleyman Seba bile hangi takımı tuttuğum konusunda bir yargıya varamamıştı... Alışkanlıklar işte; o görevleri bırakalı yıllar geçse de biz her derbiyi aynı anlayışla izlemeye devam ediyoruz... Beşiktaş- Fenerbahçe derbisini de aynı ruh haliyle ve dikkatle izledim. Kim yazdı, kim yazmadı esasen çok da takip etmedim. Ama ben fark ettiğim konuyu şahitli ispatlı bir yazayım da, büyük futbol otoriteleri de benden sonra bir değerlendirsin... Bir kere kendi evinde Beşiktaş çok iyi bir futbol ortaya koydu. Şu Quaresma’ya da sanırım bayılmayan kalmadı.

Quaresma resitali

Adeta bir resital ortaya koydu. Karşısındaki Fenerbahçeli futbolculara da onunla karşılaşmamak için bildikleri bütün duaları okuttu. Her şey Beşiktaş adına çok iyiydi ki son dakikalarda fasulyeden bir gol önce Beşiktaş’ı, sonrada sevgili Şenol Güneş’i yıktı. Buna tek cümleyle Şenol Güneş’in şanssızlığı demek mümkün.

Lakin bir gerçek de o ki, Türkiye’de bir pozisyon hatası hep böyle gollerin gelmesine neden olmaktadır. Beşiktaş kalecisinin yüzde 100 hatası yanında ceza sahasına atılan topları ilerde karşılayıp geri geri topa yetişmeye koşan her futbolcu genellikle kendi kalesine bu golü yapar. Örnek mi istiyorsunuz? 2004-2005 sezonunda Sebat-Fenerbahçe maçında Ogün Temizkanoğlu’na kendi kalesine attığı golü bir sorunuz. Tedbiri de ona göre alınız... Esasen Şenol hocanın bu şansızlığına da üzüldüm..

Yıldırım’ın tokadı...

Aziz okurlarım burası bizim memleketimiz. Bakın Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Işık Eyigüngör’e attığı tokat konusunda birileri köşelerinde “sen kimsin”, “sen kime tokat atıyorsun” ve “burası dağbaşı mı?” diye yazarken... Kimileri de sokakta, evde, kahvede; “Nasıl bizim başkan. Kodu mu oturtur!! Vallahi delikanlı adam” falan diyor. Gelelim meselenin özüne. Kim bu tokadı yiyen Işık Eyigüngör bey biliyor musunuz? Bir dönem önce Aziz Yıldırım beyle Fenerbahçe’de yönetimde bulunan... Sarı- Lacivert Derneği’nden kulübe intikal eden, Hulusi Belgü, Rahmi Eyüpoğlu gibi Fenerbahçeliler’le basketbol bayan takımını ihya etmek için kulübe yönetici olan kişi...

Bir düşünmek lazım...

Bir dönem Fenerbahçe bayan basketbol takımından sorumlu yönetici görevini yapmış. Ve bilahare Yıldırım yönetimden ayrılıp, önce İstanbul Üniversitesi Spor Kulübü sonra da Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü Başkanlığı görevini üstlenmiş. En sonunda da Caferağa Spor Salonu’nda Aziz Yıldırım’dan tokadı yemiş... Hadisenin böyle bir süreçten geçtiğini de gözden kaçırmamak lazım. Ya Tokat? Tasvip etmek elbette mümkün değil... Lakin burası Türkiye... Atan da mı attıranda mı kusur bir düşünmek de lazım...

YORUM YAZ