MENÜ

Liderken kaybetmek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başlığa bakıp sadece Beşiktaş üzerinden değerlendirmeyelim. Zirvedeki dört takımın bu haftaki puan kaybını birlikte irdeler ve incelersek, gerçeğe o denli yakın oluruz. Evet, bu hafta lig lideri dahil dört takım da puan kaybetti. Size göre bu bir sürpriz veya tesadüf mü? Bana sorarsanız sürpriz gibi gözükse de futbolcuda sık rastlanan bir “ruh halidir” bu. Ve ayrıca bir tarafta erken form tutup ligin zirvesine yerleşenler ile ligin dibinde bulunup, “Pabucun pahalı olduğunu düşünerek toparlanma çabasında olanların” mücadelesinin sonucudur.

Önlem alan kurtulur

Başka nasıl açıklayabiliriz? Rahatla, rahatsızlık. Lakayıtlık ve ciddiyet... Önemsemek veya oluruna bırakıp boş vermek gibi duyguların “çarpışarak birinin galip geldiği” ve her sezon rastlanan bir ruh halidir bu. Sürer mi? Yönetim ve teknik adamlarla ilgili bir husustur. Genelde futbolcudaki gayrı ciddi bu hale müdahale ederler ve erken toparlanır, önlenir. Yok, onlar da duyarsız davranır önlem almaz ise ipin ucu kaçar gider... Önlem alıp erken toparlayan ligin zirvesinde ise başarır ve şampiyon olur. Ligin dibindeyse yükselir ve düşmekten kurtulur... Bu değerlendirmemi lig sonunda hep birlikte göreceğiz...

Seyircisiz maçlar

Sporda ve futbolda işlerin iyi gittiğini söylemiyorlar mı aklım gidiyor. Bunu iddia edenlerin yüzleri de hiç kızarmayınca fena olmaya devam ediyorum. Bu iddia sahipleri bu davranışları ile insanların aklıyla alay etmek dışında özellikle futbola hiçbir katkı sağlamıyorlar. Felsefe yapma reel örnek ver mi diyorsunuz... Alsana “liderken kaybetmek” yazımdaki milyonluk futbolcuların lakayıtlığı sonucu zirvede kaybedilen puanlar. Başka? Sürekli tartışılan fahiş hakem hataları. Yetmedi mi! Müsabakaya gelmeyen seyirci... 2017’de ortalama seyirci sayısı Kasımpaşa maçında 942, Karabük 2110, Gaziantep 2200, Başakşehir 2500, Trabzonspor 3300, Galatasaray 24.000, Fenerbahçe 24.000, Beşiktaş 30.000 seyirci. Peki niye gelmiyorlar? Size göre gelmeleri için bir sebep var mı?

YORUM YAZ