MENÜ

Yeni sistemde yeni bakan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir süredir Türkiye’nin yönetim sistemi ile ilgili itirazlar vardı. İddialar, patinaj yapıldığı ve mevcut sistemle başarının yakalanamayacağıydı. Nerede? Ekonomide, eğitimde, sağlıkta, güvenlikte... Bence ise en az bunlar kadar sporda da patinaj yapılıyordu. Hatta eğitimdeki şikayetlerle, spordaki başarısızlık bana göre atbaşıydı. 2004’ten beri bir arpa boyu yol alamamıştık. 1988-2004 yılları arası futbol başta tüm branşlardaki başarıyı arar olmuştuk. Bu hususta birkaç örnek gerekli ise; UEFA şampiyonu Galatasaray, Dünya üçüncüsü Türk Milli Takımı, basketbolda 12 Dev Adam, voleybolda Filenin Sultanları, halterciler, güreşçiler ve Süreyya Ayhan o yılların başarı abideleriydi.

İspat zamanı

Sonra ne oldu? Hiçbir karalama ve art niyetsiz belirtmeliyim ki; 2004-2017 arası Türkiye sporda ümitsiz vaka haline geldi. Ben bu yılları kayıp yıllar olarak da addedersem vicdanı olan hiç kimse ‘yanlışsın’ diyemez!’ Sizin ‘patinaj’ dediğiniz bu gerçek bence 2003’ten itibaren sporun spordan anlamayan bir bakana ve acemi bir spor bürokrasisine emanet edilmesinden kaynaklanmaktaydı. Nedeni ne olursa olsun, bu gün ülkemizde Türk futbolu ve tüm sportif branşlarda başarısız olunmuştur. Siz, ‘neden başarısız olduk?’ diyorsunuz. Sistemden mi? Peki kabul ediyorum. Zira gereksiz tartışmalarla kaybedecek zamanın olmadığını ben biliyorum. İşte aziz millet yüzde 51’le şikayet edilen bu işleri düzeltin diye size bir fırsat vermiştir. Buyurun şimdi ispat zamanıdır.

En uygunu Sancaklı!

Bu aziz millet ısrarlı talep üzerine Üsküdar’ı geçirtmiştir... Sayın Başbakan da, “Ayrı gayrı yok hep kardeşiz” şeklinde açıklama yapmaktadır. Eğer kardeşlik iddiaları samimi ise, ne istiyoruz? Neden şikayetçiyiz? Patinaj yapmaktan. O halde şimdi Türkiye’de siz, biz demeden herkese bir fırsat. Ben de öneride bulunuyorum. Eski milli futbolcu şu an da Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı şu anki Meclis’te spor bakanlığı için biçilmiş kaftan. Hatta Sayın Cumhurbaşkanı kendisini uçağına alacak kadar da ona kıymet veriyor... Hem vicdanları rahatlatın hem de matematiksel olarak sınıfı geçmişlere senden benden demeden memleket adına bir fırsat verin.

Beraber yürüyün

Yeni Şenez Erzikler’i, Türk sporunda dertleri Türk milleti olanları, spor eğitimi almış gerçek devlet ve spor adamlarını davet edip birlikte yürüyün. Yürüyün ki, yeni ve önyargısız bir dönemin başladığına aziz millet yüzde 100’ü ile yeniden inansın. Türkiye UEFA, IOC veya tüm uluslararası federasyonlarda kendini temsilen, “kim bunlar, nerden çıkmışlar?” diye garipsenmeyecek yüzlerden oluşan spor adamları ile temsil edilsin. Saygıyla...

YORUM YAZ