MENÜ

Bu oyunla tur hayaldi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aslında Fenerbahçe iyi başladı. İsmail ve Sow’un şut denemelerinden sonuç gelmedi. Smalov’un golünden sonra ise Fenerbahçe kötü oyuna kilitlendi. Sakin oynayıp, sabırla rakibi hataya zorlaması gereken Fenerbahçe, tam tersini yaptı. Bir an önce topu rakip kaleye taşıma telaşı çokça pas hatası getirirken, rakibe de pozisyon sundu. Sarı-Lacivertliler’in savunması 1 dakikada kaleci Volkan’a üç geri pası yaptı. Buna karşılık Krasnodar kontrol pas yaparak, arkadan oyun kurarak çıktı.

Zorunlu geri paslar

Fenerbahçe bir türlü defansta organize olamadı. Orta alanda boşa çıkan olmayınca da yana ve geriye paslar zorunlu hale geldi. Dolayısıyla Kanarya, topu üçüncü bölgeye taşıyamadı. Bu arada erken yenen gol, Fenerbahçe’nin motivasyonunu bozarken, özgüven sıkıntısı da yarattı.

Ne yaptın Skrtel

5. dakikada İsmail’in ceza alanı dışından attığı sert şutu kaleci Kritsyuk, kornere çeldi. Alper’in kullandığı korner sonrası Sow’un şut denemesi kaleciden döndü. Karambol sonrası top yine Sow’un önüne düştü, Senegalli meşin yuvarlağı bu kez üstten dışarı vurdu. 7. dakikada Skertel’in pas arasına giren Rasizky topu Smolov’un önüne yuvarladı. Smolov düzgün vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1. 19. dakikada Şener’den kurtulan Wanderson, altı pasta müsait durumda olan Smolov’u gördü. Smolov’un şutunu Volkan önlemeyi başardı.

Sow dağlara taşlara

35. dakikada Alper’in kullandığı korner atışında kalecinin yumruğu kısa düştü. Kaleci yerdeyken Sow yine kötü bir vuruşla topu üstten dışarıya gönderdi. 41. dakikada Lens’in sert ortasına Souza kafayı vurdu. Kalecinin müdahalesinden sonra yan direğe çarpan topa Skrtel çizgi üzerinde dokunup, beraberliği sağladı: 1-1.

Tempoyu bulamadılar

Devre biterken gelen beraberlik golüyle, Fenerbahçe’nin toparlanacağı umudu doğdu. Ancak tribün desteğine rağmen Sarı-Lacivertli ekip, istenen tempoyu bulamadı. Daha mücadeleci, sakin, her fırsatta pas oyununu düşünen ve Fenerbahçe’ye boş alan bırakmayan Krasnodar oldu. Sarı-Lacivertliler genelde defanstan atılan uzun toplarla gol bulmayı düşündü. Bir ara 3-5-2 sistemine dönüp, çok adamla hücum düşüncesi de sonuç getirmedi. 52. dakikada Alper’in cezalanı içerisinde vurduğu şutta top, üstten dışarıya gitti. 53. dakikada Smolov’un çarpraz pozisyonda attığı sert şutu Volkan kornerle önledi. 60. dakikada İsmail’in şut denemesinde kaleci Kritsyuk gole izin vermedi. Fenerbahçe ilk maçta olduğu gibi kendi evinde de Krasnodar karşısında tüm hatlarıyla kötü bir oyun sergiledi. Bu da Sarı-Lacivertli ekibin Avrupa Ligi’ne erken veda etmesine neden oldu.

YORUM YAZ