MENÜ

Fener kupada da yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bazen keyifli bazen stresli ilginç bir yarı final maçı oldu. İlk yarıda Emre’nin yönetimindeki Başakşehir, Fenerbahçe’ye oranla daha istekliydi. İki yönlü oyundan dersler veren Emre, Volkan Demirel’in büyük hatası da olsa gol atarak Başakşehir’i avantajlı duruma getirdi. İlk 45’te daha çok defansif pozisyon alan Fenerbahçe ikinci devreye baskılı ve sert oyunla başladı. Başakşehir de aynı şekilde karşılık verince gerçek bir yarı final havası oluştu. Ancak Başakşehir’in en etkili kozu Emre bu golün de durgunluğuyla oyuna katkı yapamadı. 90 dakikanın içinde Başakşehir iki kez finale tutundu. Ancak Fenerbahçe maçtan kopmayarak rakibine ortak oldu.

Ozan uzatmaya götürdü

11. dakikada Visca’nın usta vuruşunu Volkan Demirel kornere tokatladı. 23’te Alper’in ortasında defanstan seken topu Persie müsait olmasına rağmen auta gönderdi. 28. dakikada yine Van Persie kendi hazırladığı pozisyon sonrası yaptığı vuruşla çerçeveyi bulamadı. 42’de Emre’nin ceza alanı dışından attığı şut yerden sekip Volkan’ın üstünden ağlarla buluştu: 0-1. 68’de Visca’nın şutunu Volkan çelmeyi başardı. 72’de Lens’in sağdan sert ortasında Sow, ayak içi yaptığı vuruşla Fenerbahçe’ye final ışığını yaktı: 1-1. 86’da Holmen, altı pasta çapraz durumda sert bir vuruşla bu kez Başakşehir’i finale yaklaştırdı: 1-2. 88’de Ozan, Volkan Babacan’ı mağlup ederek maçı uzatmaya taşıdı.

13’er kez beyaz nokta

Uzatmanın her iki yarısı da daha çok orta alan mücadelesine sahne oldu. Yarım saatlik dilimde finale yaklaşan Başakşehir’di. 101’de önce Napoleoni’nin, ardından Mustafa Pektemek’in gol vuruşlarına Volkan Demirel müthiş kurtarışlarla cevap verdi ve 120 dakika sonunda karşılaşma penaltılara kaldı. Penaltı atışlarında her iki taraf da 13’er kez beyaz noktaya geldi. Başakşehir’den Visca, Napoleoni ve Volkan Babacan penaltıları kaçırırken, Fenerbahçe’den Mehmet Topal, Volkan Demirel, Skrtel ve Souza penaltı atışlarını gole çeviremeyince Ziraat Türkiye Kupası finalinde Konyaspor’un rakibi Başakşehir oldu. Ligden sonra kupaya da yarı finalde veda eden Fenerbahçe, bu sezonu kupasız kapatarak camiasını üzüntüye boğdu.

YORUM YAZ