MENÜ

Fenerbahçe yine puan kaybetti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk yarıda her iki takım da çok top kaybı yaptı. Van Persie, Lens, Sow, Olcay ve Yusuf Yazıcı gibi top tekniği yüksek ve ayaklarına hakim oyuncuların pas hataları yapması, oyunun kalitesini ve temposunu çok düşürdü. Fenerbahçe sakin ve istekli başladı. Trabzonspor ise hem stresli hem de telaşlıydı... Sarı-Lacivertliler, her fırsatta çok adamla çıkmayı düşündü. Ancak van Persie, Sow, Emenike ve Lens gibi ofansif kozlara rağmen pozisyon üretmede çok başarılı olamadılar. 23’te Hasan Ali’nin ortası kaleye yöneldi. Onur topu kontrol edemeyince, Sow direkle kaleci arasında kalan topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

Çabuk ayağa paslarla...

45’te Ndiaye’nin yakın mesafeden kafa vuruşunu Volkan Demirel önlemeyi başardı. İkinci yarıda sanki Trabzonsporlu oyunculara sihirli bir sopa dokunmuştu. Bordo-Mavililer, 70. dakikaya kadar etkili tempo yaptılar. Bu oyun üstünlüğünde Fenerbahçe’nin 2. bölgesinin çok boş alan bırakmasının rolü büyüktü. İlk yarının durgun takımı Trabzonspor, çabuk ayağa paslarla yüklenip, çizgileri de kullanarak Fenerbahçe’yi sahasına hapsetti.

Yusuf’un şutu!

Sarı-Lacivertliler rakibin bu üstünlüğüne ancak 70. dakikadan sonra karşılık vermeye başladı. Baskıyı önleyen Sarı-Lacivertliler, gol denemeleri de yaptı. Ancak Fenerbahçe’nin bu ofansif oyunun da Trabzonspor savunmasının yanı sıra kaleci Esteban, gole izin vermedi. 56’da Bero, ceza alanı dışından sert vurdu. Yan direğin içine çarpan top, ağlarla buluştu: 1-1. 59’da Yusuf Yazıcı’nın falsolu şutu az farkla üstten dışarı gitti.

Tribünler yine boş

70’te Ndiaye’nin çapraz pozisyonda çerçeveye gönderdiği topu Volkan Demirel ayağı ile önledi. 73’te Trabzonspor kalecisi Esteban, iki önemli pozisyonu önledi. Önce Volkan Şen’in ortasını yumrukla uzaklaştıran Esteban, ardından yine Volkan Şen’in ortasına van Persie’nin yaptığı kafa vuruşunu da kurtararak, gole izin vermedi. Fenerbahçe, tribünlerin yine boş olduğu maçta Trabzonspor’la 1-1 berabere kalarak, bu sezon sahasındaki 20. puanını kaybetti.

YORUM YAZ