MENÜ

Taraftarın tesellisi galibiyet

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kalecilere pek iş düşmedi ilk 45’te. İki takım da pas oyununa yüklendi ancak bunu üçüncü bölgede pozisyona çevirecek hamlelerde vasatın altında kaldılar. Fenerbahçe ile Akhisar Belediyespor takım savunmasında hata yapmadılar. Ama ofansif yönden de tek girişimleri olmadı. Lopes, ters kafa vuruşu ile topu kendi ağlarına bırakmasa devre başladığı gibi biterdi. Bu nedenle Volkan Demirel ve Lukas için çok rahat bir ilk yarı oldu. 44. dakikada Lens’in kullandığı korner atışında Lopes’in kendi kalesine attığı gol dışında ilk yarıda önemli dakika yaşanmadı.

Gol sonrası baskı...

Fenerbahçe ikinci bölüme kötü başladı. 50. dakikada Kjaer’in hatası sonrası Cikalleshi, topla ceza alanına girip Volkan Demirel’den sıyrıldı. Gol vuruşunu yapacakken, Volkan Demirel, bu oyuncuyu çekerek düşürdü. Hakemin verdiği penaltıyı Vaz Te gol yaparak, skora denge getirdi: 1-1. Beraberlik sonrası Fenerbahçe, Akhisar kalesine şuursuzca bir baskı kurdu. 55. dakikada Lens’in soldan arka direğe attı ortayı Persie, kaleye şutladı. Ancak Lukas, tehlikeyi kornerle önledi. 57. dakikada ceza alanı sol çarprazdan Aatif’ın gol vuruşunu Lukas çelmeyi başardı. 60. dakikada Van Persie’nin Karabük’e attığı golün benzeri Josef’ten geldi. Persie’nin şutu Josef’e çarpıp önünde kaldı. Brezilyalı topu ağlara göndermekte zorlanmadı: 2-1.

UEFA umudu sürdü

Bu gol sonrası Akhisar Belediyespor, Fenerbahçe’ye oranla biraz daha baskılı gözüktü. 71. dakikada Muğdat, müsait pozisyonu kullanamadı. 78. dakikada Van der Wiel, pozisyon hatası yaptı. Muğdat aut çizgisi önünden geriye çıkardı. Soner yakın çerçeveden kaleyi bulamadı. 90+3’te Lens, Ömer’in uzaklaştıramadığı topu önüne alıp, ceza alanına hareketlendi, çarpraz pozisyonda sert bir şutla maçın skorunu belirledi: 3-1. Fenerbahçe, oyun olarak taraftarını mutlu etmese de Karabük sonrası Akhisar Belediyespor’u da yenerek UEFA umudunu sürdürdü. Bu arada tribünler yine boştu.

YORUM YAZ