MENÜ

Çok sabır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bugünkü müsabaka, sadece Beşiktaş açısından değil Türk futbolu açısından da önemli bir dönüm maçı. Gerçi şu ana kadar maalesef sahaya inemedik. Başkan Fikret Orman, belki takımı 90 dakikalık atmosferden uzaklaştırmak istese de yazılanlar ve duyulanlar ister istemez kafalarda yer ediyor. Beşiktaş takımının iki önemli dezavantajı var. Maalesef iki sezondur yamalı bohçaya dönen defansını bir türlü toparlayamadı. Dünyanın hiçbir yerinde elinde imkan varken defansı bu kadar çaresiz olan bir takım daha hatırlamıyorum. Sevgili Şenol Güneş’in bugünkü müsabakada kafasını en çok kurcalayacak konu bu. Marcelo’nun yokluğunda kimi oynatacağı konusunda benim akıl vermem işgüzarlık olur. Bir haftadır kapalı kapılar ardında idman yapan Şenol Hoca, düne kadar nasılsa bugün de doğruyu görecektir. Necip, Atınç, Mitrovic’ten birini monte edecektir.

Aman dikkat!

İkinci konu ise forvette. Her ne kadar Cenk varsa da maalesef yok da! Gol atmadığı maçlarda ya saklambaç oynuyor, ya da yerden kalkmıyor. Forvet adamının ayakta kalanı makbuldür. Aboubakar’ın onun için bu mevkide olmasını hep istemişimdir. Burada Babel ve Quaresma olduğuna göre orta sahayı sağlam tutarak Talisca’yı kullanması zaman açısından daha sağlıklı.
Çünkü Cenk, oynadığı zaman maalesef top duvara çarpmış gibi defans toparlanmadan Beşiktaş kalesinde pozisyon olabiliyor. Lyon takımını izlediğimiz kadar topla çok iyi çıkan ve şut atan bir ekip. Deplasman oyunlarını da seyrettiğimiz kadar sıkıntılı bir rakip. Kısacası şunu söylemek istiyorum. Aman dikkat! Son sözüm de taraftarımıza. Bu tür müsabakalarda maç yüzde elli sahada kazanılır ama diğer yüzde ellide de tribünün katkısı büyüktür. Bunun yıllarca örneğini gördük. Barcelona, Manchester galibiyetleri gibi...

Tarafsız UEFA...!

UEFA dün aldığı kararla, oynanan mücadelede yaşanan olaylardan dolayı her iki takıma da ihtar cezası vererek, tekrarında 1 sene katılmama cezası verdi. Çok adilane bir karar...! Neyle mücadele ettiğimizin farkında mısınız?

YORUM YAZ