MENÜ

Şenol Güneş kendini aştı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bursa’nın puanlamadaki sırasına rağmen tribünleri dolduran 26 bin 260 seyirci geçen haftaki Fenerbahçe maçından sonra yazmış olduğum düşüncemi doğruladı. Tribünler doluydu. Ancak, Bursa halkının tribündeki bu coşkusu maalesef sahada yoktu. Puanlamadaki yeri Bursaspor’un mazisine yakışmıyordu. Ancak tribünleri alkışlamak gerekir. Ve Beşiktaş’a geliyoruz... Hakem Bülent Yıldırım, güzel bir maç yönetti düşüncelerin aksine. İlk 45 dakikanın 0-0 bitmesi, maçın gidişatının bu şekilde olmasını beklemiyorduk bile.

Quaresma’ya yaklaşınca

Nitekim, ilk yarı Babel bir kenarda, Quaresma bir kenarda oynayıp Aboubakar’ı yalnız bıraktılar. İkinci yarı biraz akıllandılar. Aboubakar’a yakın oynayınca, Tolgay ve haftalardır takımda olmayan Oğuzhan da forvete yaklaşınca, Beşiktaş’ın üstünlüğü ve pozisyon zenginliği ortaya çıktı. Şenol Güneş’in ‘bana gol lazım’ düşüncesiyle 60. dakikada yaptığı Cenk-Atiba değişikliğiyle, beklenen gol geldi. 65’te Cenk, 90+5’te Aboubakar’ın golleri gösterdi ki, artık Beşiktaş, bu saatten sonra zorlayacak takım olmayacağından ‘Şampi’ değil, şampiyondur. Yalnız Şenol Güneş’in 1-0’ı yakaladıktan sonra hâlâ eski kafada olup, üç haftada 16 gol yiyen Bursaspor’a karşı Gökhan Gönül değişikliği korkudan ibaretti. Final maçlarının adamı olmayan Şenol Güneş, dün itibariyle kendini aştı.

Bu iş hakemlerle olmuyor

Kendini aşan biri daha vardı, o da Cenk. Haftalardır eleştirilen ama en çok da benim süzgecimde olan Cenk, attığı golle kendini seyirciye afettirse de benim gözümde, düşüncelerimde kafamdaki Cenk, aynı Cenk. Çok kişi Bülent Yıldırım konusunda maçtan önce hep şüphe ile bahsediyordu. En başta Düzceli Ahmet abi. Zaten insanların bu tür şeylerde akıllarına hemen hakem geliyordu Kübra Zengin gibi. Ama bu işler düşüncelerle olmuyor. Aferin Bülent Yıldırım’a. Bir maaliyeci olarak iyi hesap, iyi kitap, iyi düzükleriyle dün benim takdirimi kazandı. Yanıldınız mı arkadaşlar? Bu işler hakemlerle olmuyor. Oynayan kazanıyor.

YORUM YAZ