MENÜ

Busenaz Sürmeneli'den altın madalya! Tarihe geçti

Busenaz Sürmeneli, Albina Moldazhanova'yı mağlup ederek 66 kiloda Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Busenaz Sürmeneli'den altın madalya! Tarihe geçti

Busenaz Sürmeneli, Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası finalinde 66 kiloda Rus boksör Albina Moldazhanova’yı 5-0 mağlup ederek kariyerindeki tek eksik olan altın madalyaya uzandı.

Haberin Devamı

TARİHE GEÇTİ

2019’da Alcobendas’ta, 2022’de de Budva’da düzenlenen Avrupa şampiyonalarında iki bronz madalyası bulunan Busenaz Sürmeneli, ilk kez finalde yer aldığı 2024 Avrupa Boks Şampiyonası’nda mutlu sona ulaşarak tarihe geçti.

Bakan Bak'tan Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli için tebrik mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sırbistan'da düzenlenen 2024 Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sırbistan’ın Başkenti Belgrad'da düzenlenen 2024 Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası'nda kadınlar 55 kiloda altın madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu ile 66 kiloda altın madalyanın sahibi olan Busenaz Sürmeneli’yi yürekten kutluyorum. Üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu olan Buse Naz Çakıroğlu’nun ve kariyerinde tek eksik altın madalyayı tamamlayan Busenaz Sürmeneli’nin başarılarının devamını diliyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz.”

Haberin Devamı

Busenaz Sürmeneliden altın madalya Tarihe geçti

YORUM YAZ