MENÜ

6 puanlık farkın sebebi ortaya çıktı: Ne yaptın Dzeko!

Süper Lig'in 35. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe, soluk soluğa bir şampiyonluk mücadelesi verirken sarı - lacivertlilerin Konyaspor ile 0-0 berabere kalmasının ardından bazı oyuncular eleştirilerin hedefi oldu. Galatasaray ile Fenerbahçe hücum oyuncularının son haftalardaki karnesi hayrete düşürecek türden... Özellikle Edin Dzeko ve Sebastian Syzmanski adeta kayboldu. İşte detaylar...

6 puanlık farkın sebebi ortaya çıktı: Ne yaptın Dzeko!

Trendyol Süper Lig'de 35. hafta geride kaldı. Ligin başından beri amansız bir mücadele sergileyen ve şampiyonluk için varını yoğunu ortaya koyan takımlardan Galatasaray sahasında Sivasspor'u 6-1 ile geçerken Fenerbahçe ise deplasmanda Konyaspor ise 0-0 berabere kaldı.

Haberin Devamı

35. hafta sonucunda Galatasaray puanını 96'ya yükseltirken Fenerbahçe ise 90 puanla ikinci sırada yer aldı. Sarı - kırmızılılar, Rams Park'ta altı gollü bir galibiyet elde ettiği haftada sarı - lacivertlilerin gol bulamaması ve ligin son haftalarında yaşanan büyük düşüş dikkatlerden kaçmadı.

ICARDI ZİRVE YAPARKEN DZEKO'NUN ŞAŞIRTAN GOL KARNESİ

Galatasaray'ın gol yollarındaki en büyük silahı olan Mauro Icardi, 21 Ekim'de Rams Park'ta oynanan Beşiktaş derbisinde sakatlık yaşamış ve ardından performansında gözle görülür bir düşüş yaşamıştı. Arjantinli yıldız deplasmanda oynanan Beşiktaş maçına kadar ligde oynadığı 15 maçta sadece dört kez gol sevinci yaşayabilmişti.

6 puanlık farkın sebebi ortaya çıktı: Ne yaptın Dzeko

Türkiye'ye geldiği günden beri taraftarların adeta sevgilisi olan yıldız oyuncu son yedi maçta ise dokuz gol ve iki asistle 11 gole etki etmeyi başararak Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında avantajlı duruma gelmesinde büyük rol oynadı.

Haberin Devamı

DZEKO'NUN İNANILMAZ GOL İSTATİSTİĞİ

Fenerbahçe'de ise en önemli gol silahı olan Edin Dzeko son haftalarda adeta yokları oynuyor. Konyaspor maçında kaçırdığı gollerle gündeme gelen yıldız oyuncu ilk 18 haftada 17 gol ve iki asistle taraftarları kendisine hayran bırakmıştı. 37 yaşındaki golcü ligin ikinci yarısıyla birlikte büyük bir düşüş yaşadı. Boşnak golcü, son 16 haftada sadece dört gol atabilirken bir de asist yaptı.

Takımın tecrübeli yıldızlarından Dusan Tadic'in de son haftalarda gol anlamında büyük bir düşüşü var. Sırp oyuncu son 20 maçta iki gol attı, ancak altı kez asist yaparak skora katkısını devam ettirdi.

İŞTE ŞAMPİYONLUK SENARYOLARI

BARIŞ ALPER KENDİNİ BULDU, CENGİZ KAYIPLARDA

Galatasaray'da sezonun en dikkat çeken isimlerinden biri de hiç kuşkusuz ki Barış Alper Yılmaz oldu. 23 yaşındaki oyuncu ilk 21 haftada takımına sadece bir asistlik katkı vermişti. Gaziantep FK maçının son dakikalarında attığı golle takımını üç puana taşıyan yıldız oyuncu, oynadığı son 13 lig maçında beş gol ve dört asistlik performansla takımına dokuz gol katkısı verdi.

6 puanlık farkın sebebi ortaya çıktı: Ne yaptın Dzeko

Fenerbahçe'nin sezon başında 15 milyon Euro bedelle kadrosuna kattığı Cengiz Ünder ise İstanbulspor karşılaşmasında dört gol, 2-1 kazanılan Ankaragücü maçında attığı iki golle takıma katkı vermeye başlamışken büyük bir düşüş yaşamaya başladı. Konyaspor maçında gol umudu olarak sahaya giren ve varlık gösteremeyen yıldız isim, ligde oynadığı son yedi maçta sadece deplasmanda kazanılan Hatayspor maçında gol atmayı başardı.

Haberin Devamı

HAKIM ZIYECH VE İRFAN SON HAFTALARIN EN İYİLERİ

Galatasaray'ın sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği isimlerden biri de Hakim Ziyech… Yıldız oyuncu sarı - kırmızılılar için adeta bir var bir yok gibiydi. Ligin son virajına girilirken Faslı yıldız da adeta kendini bulmaya başladı. 31 yaşındaki oyuncu ligde sahaya son dört maçta dört gol ve bir asiste imza attı.

Fenerbahçe'de ise İrfan Can Kahveci; kariyerinin en iyi sezonunu yaşıyor. Yıldız oyuncu bu sezon sahaya çıktığı 31 maçta 12 gol ve dokuz asistlik bir performans sergiledi.

MERTENS ADETA TARİH YAZIYOR, SZYMANASKI GOLÜ UNUTTU

Galatasaray'ı son haftalarda taşıyan isimlerden biri de 37 yaşındaki yıldız oyuncu Dries Mertens… Belçikalı oyuncu Süper Lig'de oynadığı 21 karşılaşmada dört gol ve altı asistlik performans sergilemişti. Tecrübeli 10 numara son yedi maçta ise dört gol sekiz asiste imza atarak toplamda sekiz gol ve 14 asistlik katkı verdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de 10 numara olarak görev yapan isimse sezon başında transfer edilen Sebastian Szymanski… Polonyalı yıldız ligde oynadığı 19 maçta dokuz gol kez sevinci yaşarken yedi de asist yapmıştı. 24 yaşındaki oyuncu ligde oynadığı 15 maçta gol atmayı başaramazken üç kez asist yapabildi.

Galatasaray'ın hücum hattın ligin ikinci yarısında ve özellikle son haftalarda düşüş yaşayan en önemli isimse Kerem Aktürkoğlu oldu.

Burak ÖZDEMİR - Fanatik ÖZEL

6 puanlık farkın sebebi ortaya çıktı: Ne yaptın Dzeko

YORUM YAZ