MENÜ

Borussia Dortmund'dan muazzam başarı! Nereden nereye...

Geçen sezon Edin Terzic yönetiminde şampiyonluğu son haftada kaybeden Borussia Dortmund, bu sezon ligde kötü olsa da Şampiyonlar Ligi’nde tarih yazıyor. Terzic’in önderliğinde ölüm grubundan çıkan Alman ekibi, önceki gün adını finale yazdırdı!

Borussia Dortmund'dan muazzam başarı! Nereden nereye...

Almanya Bundesliga’nın köklü ekiplerinden Borussia Dortmund, geçen sezon büyük bir travma yaşadı. Edin Terzic’in öğrencileri, son haftaya 2 puan girdiği şampiyonluk yarışında Mainz’a takıldı, Bayern Münih ise Köln’ü devirdi. Lig bittiğinde Bayern ve Dortmund’un puanları eşitti. Ancak ikili averajı elinde bulunduran Münih ekibi, ipi önde göğüslemeyi başardı. Söz konusu maçın ardından Sarı-Siyahlı futbolseverler, takımlarına küsmedi ve yaşanan büyük hüsrana rağmen teknik heyeti ve oyuncuları ayakta alkışladı.

Haberin Devamı

Zayıf halka olarak görüldü

Terzic’in ekibi için bu yıl ligde işler iyi gitmedi. 32 hafta sonunda 60 puanla 5. sırada yer alan Dortmund, zirvenin tam 24 puan gerisine düştü. Ancak Şampiyonlar Ligi’nde ise bambaşka bir hikaye yazıldı. Kupa 1’de gruplar açıklandığında Dortmund’un rakipleri; PSG, Milan ve Newcastle oldu.

Borussia Dortmunddan muazzam başarı Nereden nereye...

Bu ölüm grubundaki en zayıf halka ise Dortmund olarak görülüyordu fakat işler beklenildiği gibi gitmedi. Sarı-Siyahlılar, büyük bir sürprize imza atarak 11 puanla grubunu lider tamamladı.

Her şey bitti derken...

Akabinde son 16’da PSV’yi, çeyrek finalde Atletico Madrid’i eleyen Alman ekibi, yarı finalde PSG ile eşleşince herkes peri masalının son bulacağını düşündü. Ancak Terzic ve öğrencileri, her iki maçı da 1-0’lık skorla kazandı ve finale yükseldi.

YORUM YAZ