MENÜ

Federasyondan şok karar: 18 puan silme cezası

Avrupa'da federasyonlar kural ihlallerinin ardından kulüplerin gözünün yaşına bakmadan puan silme cezası veriyor. Bunun son örneği ise silinen 18 puan oldu. Alınan bu cezanın sebepleri arasında Roman Abramovich de bulunuyor. İşte detaylar...

Federasyondan şok karar: 18 puan silme cezası

Rus iş insanı Roman Abramovich, 2003 yılının Haziran ayında, İngiliz ekibi Chelsea'yi satın almıştı. Abramovich, 80 milyon Pound olan temditli borcu ödemiş ve 120 milyon Poundluk da bir transfer bütçesi oluşturmuştu. Takımın başına da Jose Mourinho gelmiş ve Chelsea başarıdan başarıya koşmuştu.

Haberin Devamı

SATMAK ZORUNDA KALDI

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından İngiltere hükümeti, Roman Abramovich'e yönelik bir dizi yaptırım uygulamaya karar verdi. 57 yaşındaki iş adamı da bu gelişmenin ardından kulübü satışa çıkardı. Maviler, Amerikalı iş insanı Todd Boehly öncülüğündeki konsorsiyum tarafından 4,25 milyar sterlin (5,2 milyar dolar) karşılığında satın alındı.

Federasyondan şok karar: 18 puan silme cezası

BAŞKA KULÜPLERLE DE İLİŞKİLERİ VARDI

Abramovich futbola yatırım yapmaktan kaçınmayan bir iş insanıydı. Chelsea dışında birçok kulüple ilişkileri vardı. Bunlardan biri de Hollanda Eredvisie takımı Vitesse'ydi. Hollanda ekibine Chelsea'den birçok oyuncu kiralık olarak gitmişti.

18 PUAN SİLME CEZASI VERİLDİ

Hollanda Futbol Federasyonu, uzun süredir lisanslama kurallarına uymayan Vitesse'ye 18 puan silme cezası verildiğini açıkladı. Bu cezasının ardından -1 puana düşen Hollanda ekibi ligin son sırasında yer aldı.

Haberin Devamı

Federasyondan şok karar: 18 puan silme cezası

Öte yandan Guardian'da yer alan habere göre, lisans komitesi, Roman Abramovich'in Vitesse'yi hala kontrol ettiğine dair 'göstergeler' olduğu sonucuna vardı.

YORUM YAZ