MENÜ

'Avrupa yolu açık'

“UEFA, Fenerbahçe'ye Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına göre ceza vermişti. Yargıtay'ın kararı bozması durumunda Sarı-Lacivertliler'in önümüzdeki yıl UEFA müsabakalarına katılma ihtimali var”

'Avrupa yolu açık'

Fenerbahçe, ceza kararına zemin oluşturan sebeplerde ciddi sorunlar olduğunu belirtip, yeni bir başvuruda bulunabilir. UEFA’nın hukuk kurulları da, dosyayı tekrar açıp kararda düzeltme yoluna gidebilir”

Fenerbahçe’nin 3 Temmuz sürecinin başlangıcından CAS’taki davasını çekene kadar avukatlığını yapan Emin Özkürt, FANATİK’e önemli açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu’nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından “Avrupa’ya gidebiliriz” mesajı camiada heyecan yarattı. Spor hukukçusu Özkurt da konuyla önemli bilgiler verdi. “Fenerbahçe İçin hukuki bir pencerenin açılma ihtimali söz konusu” diyen Özkurt, “Yargıtay kararının hangi yönde olacağına göre (bozma veya onama) Fenerbahçe’nin önümüzdeki yıl UEFA müsabakalarına katılması için bir ihtimalin aralanabileceği söylenebilinir. Zira, UEFA verdiği cezanın gerekçesi olarak Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını baz almıştı, ancak bu karara karşı yapılan itirazları görmezden gelmiş ve yürümekte olan Yargıtay sürecini beklemeyip ceza vermişti. Şimdi ise Yargıtay’dan çıkması beklenen karar eğer Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının bozulması yönünde olursa, bu takdirde Fenerbahçe için yeni hukuki yollar doğacaktır” ifadelerini kullandı.

‘UEFA kararı düzeltebilir’


Yargıtay’ın 3 Temmuz kararlarını bozması durumunda Fenerbahçe’nin yeni bir başvuruda bulunabileceğini kaydeden Özkurt, “UEFA kararına zemin oluşturan sebeplerde ciddi sorunlar olduğu noktasından hareket edilir. Söz konusu yasağın kaldırılması talebinde bulunma hakkı doğar. Ayrıca, Yargıtay kararı bozma yönünde olursa Fenerbahçe’nin CAS’a değil, UEFA’ya başvurması gerekir. Ceza kararını kaldırabilecek mercii UEFA’nın hukuk kurullarıdır. Bu kurulların dosyayı tekrar açıp kararda düzeltme yoluna gitmeleri Fenerbahçe’nin Avrupa yolunu açabilir” diye konuştu.

‘CAS davası çekilmeseydi...’

Emin Özkurt, son olarak Fenerbahçe’nin CAS’a açtığı davayı geri çekmesiyle ilgili şunları söyledi: “İlk CAS davasının avukatı olarak benim tarafımdan söylenecek çok şey yok. Fenerbahçe adına o davayı açtığımda, ortada savunması alınmadan peşinen cezalandırılmış, bir manada yargısız infaza tabi tutulmuş bir kulüp vardı. Açtığımız o ilk CAS davası da, Fenerbahçe’nin savunma hakkına riayet edilmeden cezalandırılmasına itiraz temelinde kurgulanmıştı. Bu dava çok haklı ve güçlü bir davaydı. Türkiye’de pek çok taşı yerinden oynattığı gibi UEFA nezdindede ciddi bir ağırlıkla ele alınıyordu. Buna rağmen UEFA’dan cezalar geldi. Bu konuda gerekli açıklamaları Fenerbahçe Kulübü yetkilileri yaptılar. Ancak şunu belirtmeden geçemeyeceğim. İlk CAS davasının geri çekilmesinin ülke menfaatlerine olduğuna yetkili kimseleri inandıranlar, bu adımın atılması durumunda Türk futboluna bazı faydalar sağlanacağını belirtenler, hiçbir şey olmamış gibi davranmayı sürdürmektedirler.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ