MENÜ

Olimpiyat Stadı'ndaki 4 gollü maç sonrası övgü yağdırdılar! 'Trabzonspor rakibini sürklase edip hezimete uğrattı'

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Trabzonspor, Fatih Karagümrük'ü konuk etti. İlk maçı 3-2 kazanan Fırtına, İstanbul'daki maçta 4-0 kazanarak finalde Beşiktaş'ın rakibi oldu. Fanatik yazarları da Bordo-mavili ekibin galibiyetini köşe yazılarında değerlendirdi.

Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Fatih Karagümrük ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. İlk maçı 3-2 kazanan bordo-mavili ekip ve Karagümrük Olimpiyat Stadı’na final için çıktı.

Haberin Devamı

FIRTINA GOL OLDU YAĞDI

İlk maçı 3-2 kazanan bordo-mavili ekip, rövanş maçından da 4-0'lık galibiyetle ayrılarak adını finale yazdırdı. Trabzonspor finalde Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Trabzonspor'un gollerini 54. dakikada Onuachu, 69. dakikada Fountas, 74. ve 77. dakikalarda ise Umut Bozok kaydetti.

DEV FİNAL 23 MAYIS’TA

Karagümrük’ü eleyen Trabzonspor ile Ankaragücü’nü saf dışı bırakan Beşiktaş arasındaki Ziraat Türkiye Kupası finali 23 Mayıs’ta oynanacak.

4 gollü maç sonrası dikkat çeken sözler

Fanatik yazarları da Karagümrük’ü deplasmanda 4-0 yenerek finale yükselen Trabzonspor’u bugünkü köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar...

Olimpiyat Stadındaki 4 gollü maç sonrası övgü yağdırdılar Trabzonspor rakibini sürklase edip hezimete uğrattı

Akıllı, sabırlı, stratejik oyun - Erman Özgür

Karagümrük ilk maçın skor dezavantajının altından kalkabilmek için maça hücum iştahı kabarık başladı. Eysseric, Güven Yalçın, Lasagna’nın gol olabilecek iyi fırsatlardan yararlanamayışı, kontrollü ve Abdullah Avcı’nın maç önünde sabırlı oyun dediği Trabzonspor oyunu için pahalıya mal olabilirdi. Hücum etmekte zorlanan ve pozisyon bulamayan Trabzonspor için savunma konsantrasyonun yüksekliği biraz can sıkıcıydı. Ancak tabelanın değişmeyişi ile genel olarak kısır geçen ilk yarının sonunda Trabzonspor’u finale daha da yaklaştırmış oldu. 2.y arıya Karagümrük yine çok oyuncu ile hücum ederek başlasa da bıraktıkları boş alanlar Trabzonspor için avantaja dönüştü. Meunier-Vişça kanadı maça ağırlığını koydu. Meunier’in enfes ortasında Onuachu golü turun habercisi oldu.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR'A KÖTÜ HABER

Değiştirmeye çalıştı ama...

Tolunay Kafkas’ın turun kaderini değiştirebilmek adına önce Can Keleş ve Emre Mor, sonrasında da Marcao hamlelerine rağmen golü bulan motivasyonu iyice yükselen Trabzonspor oldu. Dağılan Karagümrük’e Fountas ve Umut Bozok ile son darbeyi vuran Trabzonspor finale adını akıllı, stratejik ve sabırlı oynayarak yazdırmayı başardı.

Olimpiyat Stadındaki 4 gollü maç sonrası övgü yağdırdılar Trabzonspor rakibini sürklase edip hezimete uğrattı

Hezimet - Tunç Kayacı

Finale çıkacak ve Beşiktaş’ın rakibi olacak 2. takımın belli olacağı mücadelede ilk yarı futbol adına çok kısırdı. Tolunay Kafkas’ın sahaya sürdüğü Karagümrük 11’i beklenen bir 11 değildi. Özellikle önemli oyuncuları kulübede görünce sanırım Karagümrük’ün önceliği kupa değil ligde kalmak olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki bu kulübün bir stratejisi olabilir ve saygı duymak gerekir. Bir taraftar da kupada final oynamak kupaya uzanmak süper kupa oynamak gibi bir çok güzel duyguyu da gözardı etmek mümkün mü! Tabii ki bunlar bizim yorumlarımız ama dikkat çekici bir değişiklik ister istemez bu yorumu bize yaptırdı. Ancak sahaya döndüğümüzde mücadele eden bu hibrit kadro Trabzonspor karşısında kulübedekileri aratmadı ve Trabzonspor’a pozisyon vermedi üstelik az ama net bir kaç gol pozisyonu da buldu. Sonuçta ilk yarı adına izlediğimiz Karagümrük bize Tolunay Kafkas‘ın bir bildiği varmış dedirtti.

Haberin Devamı

İkinci yarı futbol adına biraz kımıldama olunca goller de geldi. Meunier’in nefis asistini Onuachu gole çevirince Trabzonspor’un final kapısı da açıldı. Tolunay Kafkas yenik duruma düştükten sonra üst üste hamlelerini yapsa da artık çok geçti çünkü rakip momentumu yakalamıştı. Nitekim sonrasında üst üste gelen gollerle farka giden Trabzonspor ilk maçtaki skor avantajıyla geldiği İstanbul’da çok rahat bir galibiyetle Beşiktaş’ın rakibi oldu.

Haberin Devamı

'10. KEZ MÜZEMİZE GÖTÜRMEK İSTİYORUZ'

Tek taraflı üstünlük

Açıkçası yarı finalde bir sürpriz olur mu diye beklenti içinde olanlar yanıldı. Aslında bizi yanıltan Trabzon’dan tek farklı yenilgi ile dönen rövanşta böyle bir anlayışla sahaya çıkan Karagümrük’tü. Tabii ki Trabzonspor özellikle ikinci yarıda rakibini adeta sürklase edip hezimete uğratarak geceye damgasını vurdu Bordo-Mavililer. Karadeniz ekibinde Onachu’nun golü attıktan sonra sakatlanıp sahayı terketmesi dün geceki sevince burukluk kattı. Gecenin özeti daha çekişmeli daha güzel bir yarı final bekliyordum ama öyle olmadı. Özellikle ilk yarısı çok kötü ikinci yarısı da tek taraflı Trabzonspor’un üstünlüğüyle geçen bir 90 dakika izledik.

Olimpiyat Stadındaki 4 gollü maç sonrası övgü yağdırdılar Trabzonspor rakibini sürklase edip hezimete uğrattı

Sırada kupa var - Olcay Çakır

Trabzonspor mükemmel bir ikinci yarı performansıyla finale adını yazdırmasını bildi. İlk yarısı karşılıklı son derece etkisiz ama anlaşılabilir bir oyunla bitirildi. Ne Karagümrük’ün dezavantajlı ilk maçı ilk dakikalarda eşitlemeye niyeti vardı ne de Trabzonspor’un risk almaya. Keyifsiz ve yoklama ile geçen koca yarı sonrası ufak ufak risk alan Karagümrük’te çözülmeler özellikle Trabzonspor’a yapamadığı kenar organizasyonlarını yapma imkanı da verdi. Menuier mükemmel bir asitle arkadaşı Onuachu’yu kaleciyle burun buruna bıraktı adeta. Harika bir dokunuşla hem rakibinin hem de aslında oyunun tamamının kilidi de açılmış oldu Olimpiyat Stadı’nda. Goller son derece organize, son derece net ve temiz pozisyonlarla geldi. Trabzonspor müdavimi olduğu Türkiye Kupası’nı bir kez daha müzesine taşıyabilmek adına ihtiyacı olan skoru da morali de İstanbul’dan alıp Trabzon’a döndü. Onuachu’nun sakatlığı moralleri bozsa da yerine giren eskilerin gol kralı Umut Bozok’un penaltı ve yine mükemmel bir golü geceye damga vuran bir başka konu oldu.

Haberin Devamı

Turnuva hocası...

Daha da önemlisi penaltının arkadaşlarınca Umut’a bırakılması idi. Bardhi büyük karakter olduğunu bir kez daha gösterirken Karagümrük’ün özellikle ilk golden sonra hızlı bir şekilde “Lig gerçeklerine dönüşü” dikkat çekti. Turnuva takımı ve turnuva hocası birlikteliği finali getirdi. Şimdi sıra kupada.

Olimpiyat Stadındaki 4 gollü maç sonrası övgü yağdırdılar Trabzonspor rakibini sürklase edip hezimete uğrattı

 

YORUM YAZ