MENÜ

Fenerbahçe kader maçında

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko, Fransa’da ele geçirdiği saha avantajını devam ettirmek için parkeye çıkıyor. Normal sezonu 3. sırada bitiren Monaco deplasmanlarında bir galibiyet ve bir yenilgi alan Kanarya, Ülker Arena’da kaybetmezse 5 yıl aradan sonra tekrar Final-Four heyecanı yaşayacak. Her şey Fenerbahçe’nin elinde. Monaco’daki maçlarda da kontrol genelde Fenerbahçe’deydi. Motley’in sakatlığının yanısıra ilk maçta Wilbekın, ikinci maçta da Sertaç oyunu tamamlayamadı. Buna rağmen işi orada bitirecek noktaya getirmişti Sarı-Lacivertliler. Yine de deplasmanda alınan bir galibiyet her zaman değerlidir.

Haberin Devamı

Beklenmedik isimler belirleyici oluyor

Jasikevicius mental olarak da takımı çok iyi hazırlamış. Örneğin ilk gün Sestina, ikinci gün de Dorsey kötü giden anlarda sürpriz bir şekilde sorumluluk alıp katkı vermeyi başarmışlardı. Play-Off döneminde bu tip ekstra oyuncular çok değerli oluyor. Çünkü takımlar birbirlerini çok iyi tanıyorlar ve tüm silahlara gereken önlemleri alıyorlar. Ana oyuncular etkisiz hale geldiğinde beklenmedik isimlerin yapacağı skor katkısı belirleyici oluyor. Bu anlamda iki takımın geniş kadrosunda çok değerli isimler var. Burada farkı az hata yapmak ve savunmadaki agresiflik belirleyecek. Sezonun MVP’si olması beklenen Mike James, iki maçta da her zamanki verimliliğinde olamadı. Fenerbahçe bunu başardı ama diğer isimlerden fazla sayı yedi. Monaco da Fenerbahçe’nin en değerli ismi Hayes Davis’in etkisini azalttı ama diğerlerine çare bulamadı.

Haberin Devamı

Direnci kırmanın yolu...

Motley, maalesef İstanbul’daki maçlarda da forma giyemeyecek. Sertaç’ın da sakatlığı var ama oynayabilecek gibi duruyor. Monaco’da da 2. maçta sakatlanan John Brown’un sahada yer alması zor. İlk iki maçta Motley’in yokluğunda uzun süre 5 kısa ile oynamak zorunda kalmıştık. Burada Papagiannis’in performansı çok önemli olacak. Artık en az 20 dakika oynayıp, istikrarlı katkı vermesi gerekecek. Yoksa, Hall, Moteijunas ve Jaiteh pivot üçlüsü ile Monaco çember altında hakimiyet kuracaktır. Kısalarımız formda. Dorsey, Wilbekın, Calathes’in iyi oynayacaklarını düşünüyorum. Guduriç de İstanbul’da daha fazla sorumluluk alacaktır. Ve tabii ki 12. adam. İki maçın da biletleri tükendi ve taraftar sabırsızlıkla bugünü bekliyor. Bence Ülker Arena’da eski günlerdeki gibi bir Play-Off atmosferi olacaktır. Böyle olursa, hata yapmaya meyilli oyunculara sahip olan Monaco’nun direnci kırılabilir. Bol şanslar Fenerbahçe...

YORUM YAZ