MENÜ

Kara Kartal’ın kritik sınavı!

Abone Ol Google News

Ligde tarihin en kötü sezonunu geçiren Beşiktaş, bir anlamda rakibi Rizespor’u ağırlayacak. Karadeniz takımı, Kartal’ın sadece iki puan gerisinde. Kupada da yoluna devam eden Siyah-Beyazlı ekip; Avrupa biletini cebine koymakta kararlı. Bu yolda kaza yapmak istemeyen Beşiktaş, evinde kazanıp takipçisi ile puan farkını artırmak istiyor. Derbi sendromunu üstünden atan Serdar hocanın ekibi, kritik maça cezalı Al Musrati’den yoksun çıkacak. Ancak Libyalı oyuncunun kötü performansı, aslında kayıp olarak durmuyor. Sakatlıktan çıkan Salih, bu görev için hazır bekliyor.

Haberin Devamı

Korkmasın yeter

Beşiktaş gol yollarında sıkıntı çekiyor. Forvet hattına baktığımızda, büyük zenginlik var. Aboubakar, Cenk, Semih, Muleka, Ghezzal, Rashica... Merkezde; Gedson, Chamberlain, Muçi... Özet ile elde hamur var. Usta yok! Serdar hoca bu maç özelinde korkusuz kadro kurup, yerinde hamle yaparsa uçup gider. Üçlü forvet... Cenk, Semih ve Aboubakar aynı anda oynasın. Rakip öne çıkamaz. Kimi tutacağını bilemez. Şaşırıp kalır. Üç kolda birden golcüler var. Kapanıp durur. Bu da pozisyonlar ve bol gol demek. Klasik taktık. Tek forvet. Kanat bindirmeleri artık ezberlendi. Rakipler; Genç Semih’ı sıkı markaja alıyor. Kanatları kapatıyor. Yaratıcılıktan uzak orta alan oyundan düşüyor. Puanlar uçup gidiyor.

Haberin Devamı

Taraftara helal olsun

İyi günde, kötü günde maça koşan taraftalar her türlü övgüyü hak ediyor. Zirveden tam 42 puan geri düşmek, kimsenin aklından dahi geçmez. Ama gerçek oldu. Takımda yıldız denilebilecek isim de yok. Özel yetenek de öyle. Bunca olumsuzluğa rağmen, taraftarın ilgisi apayrı bir duruş. Hepsine helal olsun. Yaptıkları tezahüratlar gibi, Beşiktaş’ı, şampiyonluk, kupa ve sadece galibiyet için sevmemişler. Takımdaşlık ruhunu her şeyin önüne koymuşlar. Hadi gel Serdar hocam, yap bi cesur yürek gösterisi. Kaybetsen de, böyle savaşarak kaybet.

YORUM YAZ