MENÜ

Şair Gençer O'nun Ankara at yarış tahminleri

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O Ankara at yarış programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun Ankara at yarış tahminleri

15 Temmuz Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O Ankara at yarış programını değerlendirdi.

Sınıf atlayan Eniskerem bu rakiplerini geçecek kabiliyete sahiptir

Yazar: Şair Gençer O

1.Ayak: 3 yaşlı tayların hand-15 koşusu 2100 metrede yapılacak olup öncelikle Fanaa ve Senoş değerlendirilecektir. Powerscourt yavrusu olan Fanaa Urfa pistinde koştuğu için büyük şehirlerde çok ses getirmesi beklenmeyen atlardan biridir. 1700 metre kumda iki koşu galibi olan bu atın İstanbul ’da Macadamia’nın kazandığı 2000 metre yarışta elde ettiği üçüncülük dikkat çekiciydi. Yarım boy ile üçüncü kalan Fanaa bugün rakibi olan Senoş ’u geçmişti. Daha sonra hand-15 koşuda üçüncü olan Fanaa iyi form durumu ile favorimdir. Senoş ise rakibi olarak öne çıkacak. Ancak 2000 metre iki kez kazanan Yolcu Han en ufak hatada devreye girecektir.

2.Ayak: 3 ve yukarı yaşlılarda Yamak1 koşusu ve 1600 metrede hand-15.. Tam sürprizi arayacağımız yarış budur. Ankara ’ya gelip 1600’de kazanan daha sonra 1600-1900-2200 koşan Moonglow yeniden orta mesafeye dönmüş olup favorimdir. Cloattro, Soyba , Özbayhan, Goldcrest, Untouchable Girl ve Sahibe diğer şans verdiğim atlardır.

3.Ayak: Bu aralar çok iyi koşan ve adeta sınıf atlayan Eniskerem koşuda ilk şansı verdiğim safkandır. 2100 metre çimde hand-16 ile başlayan birincilik dönemi 2200 metrede hand-16 ile devam etti ve son olarak hand-15 kazandı. Arada ise G3 ’te 5’inci olan Eniskerem son olarak KV7 koşuda Sabrinin atı ardında ikinci olmuştu. Bu grupta banko atımdır.

4.Ayak: 15 Temmuz ªehitleri Koşusu ’nda ilk şansı 1 nolu Armondo alacaktır. ªu ana kadar 4 koşu kazanan bu tay mükemmel bir performans ortaya koydu. KV6 koşuda kazanırken Montana bu atın ardında ikincilik yapmıştı. H.Karataş’ın Armonda ’ya binmesi sonrasında Montana ilk kez ciddi bir jokey buldu ve Ö.Yıldırım ile koşuya katılacak. Bakalım bu ikili yine öne çıkacak mı? İzmir ’den gelen Oğlum Murat, Ekürilerden Run For Derya, kalitesi malum Miss Planet ve Pendragon sürprize açık koşuda şans arayan diğer atlardır.

5.Ayak:
2 yaşlı İngilizlerde bu grupta tayların genel kalitesi, yarış hazırlıkları ve yeterlilikleri ile ilgili endişelerim var. Bu nedenle ciddi bir sürprizin çıkabileceği yarışta Oprah her ne kadar koşu favorisi olsa da ümitli, Space Gray, Arya Stark ve Bala Hatun önereceğim.

6.Ayak: Zor bir koşu daha karşımızda. Son kazandığı yarış ile kendine gelen Kadhan sorunlarını atlatıp seri birincilikler yapar diyordum Bu kez 63 kilo ile karşımıza çıkıyor. Bu pist ve mesafede daha iyi derecesi olan Domaniç son yarışı çimde olduğundan bu grupta ikinci şansı almalıdır. Yine son yarışı ölçü olmayan Oğlum Burak üçüncü atımdır.

2,1,3 // 11,5,8,1,6,9,7 // 2 // 1,3,4,7 // 5,7,6,1,2 // 1,2,3

Haberin Devamı
YORUM YAZ