MENÜ

Galatasaray rekorlara doymuyor! Okan Buruk zirvede…

Lider Galatasaray, Adana Demirspor engelini 3 golle aştı ve kendisine ait olan ligde üst üste en çok maç kazanma rekorunu 15’e çıkardı. Cim Bom ayrıca, Fenerbahçe’nin 1988-89’da en çok puanla (93) şampiyon olduğu rekoru hem egale etti hem de geçme fırsatını yakaladı.

Galatasaray rekorlara doymuyor! Okan Buruk zirvede…

Süper Lig’de lider Galatasaray’ın süper performansı, zorlu Adana Demirspor deplasmanında da tam gaz devam etti. Rakibini 3-0 mağlup ederek bu akşamki derbi öncesi Fenerbahçe ile puan farkını 7’ye çıkaran Sarı-Kırmızılılar, ligde en son Hatayspor deplasmanında kaybettikten sonra çıktığı 22. maçını da kaybetmedi. Süper Lig’deki son 14 maçını kazanarak, geçen sezon Ekim 2022-Mart 2023 arasında kırdığı lig rekorunu egale eden Aslan, dün ise lig tarihinde üst üste 15 galibiyet alan ilk takım olarak rekorunu geliştirdi.

Haberin Devamı
Okan Buruk: Daha büyük rekorlar ve başarılar bizi bekliyor

OKAN BURUK ZİRVEDE…

Bununla da kalmayan teknik direktör Okan Buruk’un öğrencileri, geçen hafta üç puanlı sistemde 90 puana ulaşarak, 1987-88’deki rekorunu egale ettikten sonra Adana’da da Fenerbahçe’yi yakaladı. Cim Bom, Kanarya’nın 1988-89’da yine üç puanlı sistemde en çok puanla şampiyon olduğu 93 puanlık (36 haftada Todor Veselinovic yönetiminde) rekorunu hem yakaladı hem de geçme şansını elde etti. Aslan’la bu sezon rekorları alt üst eden Buruk da, 93 puana ulaşan ilk yerli teknik adam olarak adını Türk futboluna bir kez daha altın harflerle yazdırdı.

Galatasaray rekorlara doymuyor Okan Buruk zirvede…

ADANA’DA PERDEYİ HAKİM ZİYECH AÇTI

Sarı-Kırmızılılar’da zorlu Adana Demirspor karşılaşmasında perdeyi açan gol, ikinci yarıda Hakim Ziyech’ten geldi. Bir kez daha Aslan’da sahaya ilk 11’de çıkan Ziyech, ilk yarıda yakaladığı fırsatları değerlendirememişti. Ancak Faslı yıldız, 53. dakikada Dries Mertens’in pasında ceza sahasının hemen dışından müthiş sol ayağıyla harika bir vuruş yaptı ve takımını öne geçiren golü ağlara yolladı. Ligde çıktığı 14. maçında 3 asistinin yanına 4. golünü (Hepsi deplasmanda) ekleyen Ziyech, son 5 mücadelede 2 gol ve 2 asistlik bir performans sergiledi. 31 yaşındaki futbolcu, 71. dakikada ise yerini Kerem Aktürkoğlu’na bıraktı.

Haberin Devamı

EN KRİTİK ANDA KEREM DEMİRBAY

Cim Bom’un orta sahadaki yıldızı Kerem Demirbay, takımını Adana Demirspor karşısında 2-0 öne geçiren golü atan isimdi. Bu sezon Süper Lig’deki altıncı golünü kaydeden Demirbay, en üst lig kariyerinin tek sezondaki en yüksek sayısını tekrarladı. Tecrübeli futbolcu, 2016-2017’de Bundesliga’da Hoffenheim formasıyla yine 6 gol atmıştı.

Galatasaray rekorlara doymuyor Okan Buruk zirvede…

SİVAS ÖNCESİ SIKINTI YOK

Zorlu Adana deplasmanını da kayıpsız atlatan Galatasaray, önümüzdeki haftaki Sivasspor maçı öncesi sınırdaki oyuncularından da herhangi bir sorun yaşamadı. Dün akşamki mücadele öncesi Aslan’da sınırda yer alan isimlerden süre bulamayan Oliveira hariç Torreira, Nelsson, Sanchez, Ziyech, Kerem Aktürkoğlu ve Kaan Ayhan kart görmeden maçı noktaladı.

ASİST KRALI MERTENS

Cim Bom’un son dönemdeki en kilit oyuncularından Dries Mertens, Adana Demirspor karşısında da çok etkiliydi. 90 dakika boyunca tartışmasız sahanın en iyileri arasında yer alan Mertens, ilk yarıda rakip savunmaya ani baskılarla 4 kez top kapma girişiminde bulundu ve 5 de şut pası verdi. İkinci yarıda da top kapma sayısını 5’e çıkaran ve bu alanda maçın en iyisi olan Mertens, skora da katkı vermeyi ihmal etmedi.

Haberin Devamı

SON 6 MAÇTA HİÇ DURMADI

Hakim Ziyech’in perdeyi açan golünde asisti yapan Belçikalı yıldız, son olarak da Mauro Icardi’ye adeta al da at tarzında bir gol pası vererek, Arjantinli forvetin gol krallığında zirveyi tek başına kapmasını sağladı. Son 6 karşılaşmada 2 golünün yanına 7 asist eklemeyi başaran tecrübeli futbolcu, böylece ligde toplamda 15 asiste ulaştı ve Kasımpaşalı Hajradinovic’i (13 asist) geçerek asist krallığında zirveyi liderliği tek başına ele geçirdi.

Galatasaray rekorlara doymuyor Okan Buruk zirvede…

ZİRVEDE TEK BAŞINA: ICARDI

Adana Demirspor karşılaşması öncesi son 5 karşılaşmada rakip fileleri 6 kez sallayan ve 1 de gol pası veren Mauro Icardi, yine formundaydı. Maçın genelinde istediği pozisyonlara girmekte zorlanan Arjantinli süperstar, son dakikalarda sahneye çıktı. 31 yaşındaki santrfor, penaltı noktası üzerinden şut çekerken, skoru belirledi. Bu arada Icardi, ligde 21. kez rakip fileleri havalandırdı. Tecrübeli futbolcu, krallık yarışında Fenerbahçeli Edin Dzeko’yu geride bıraktı.

YORUM YAZ