MENÜ

MEVLANA !

Abone Ol Google News

“Ya Olduğun Gibi Görün Ya da Göründüğün Gibi Ol !” Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin bu şahane özdeyişine maalesef dünyanın belki de en atletik şampiyonu hiç mi hiç uymuyor. Evet, Sırbistan vatandaşı Novak Djokovic’tir söz konusu kişi. Roland Garros’un ilk günlerinde yine amacı maksadını aşan iddialarda bulundu! Üstelik bu kez siyasete bulaştı. Neymiş efendim : Kosova Sırbistan’ın yüreği imiş!

Haberin Devamı

%95’e yakını Müslüman Arnavut olan, 2008 yılında bağımsızlığını ilan edip Avrupa Birliği Üyesi olmuş bir ülkeden bahsediyor. Artık “laf-ı güzaf” mı dersiniz yoksa “cahil cesareti”mi dersiniz sizlere kalmış. Lakin, “ben beynimle suyu arıtırım” cinsinden bilimi bile soyutlayan manasızlıklar yumurtlayabilen biri ne denli sevilebilir ya da güvenilir orası meçhul! Ama hazret bu lafı eder etmez oralarda maalesef hava ısındı! İstanbulu’un efsane karakterlerinden ‘Sakallı Celal’e ait bir özdeyiş vardır “bu denli cehalet ancak okuyarak olur” diye…Cuk oturuyor buna!

Ama izleyicileri kısıtlayan bir kurallar manzumesi olmadığı için onlar tepkilerini dün Fokina maçında ortaya koymaktan çekinmediler. Kariyerinin sonbaharını yaşayan bu büyük atletin zaten hassas olan sinirlerini daha da germemesi kendi yararına olacaktır. Zorlayarak kimseye kendinizi sevdiremezsiniz ki! Hele ki böyle ipe sapa gelmez iddiaları desteklerseniz en zorlandığınız anda tepkiyle yüzleşirsiniz. “Hırs mantığı aştığında sakıncalı olur”.

Haberin Devamı

Kosova Olimpiyat Komitesi hemen gerekli mercilere başvurarak durumu protesto etti ama klasik, etliye sütlüye dokunmayan bir yanıt aldılar. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Fransa Tenis Federasyonu (FFT) ve Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Grand Slam Turnuvalarının kurallar kitabında oyuncuların siyasi söylemlerde bulunmalarını kısıtlayan bir madde olmadığını belirttiler.

Gerçi bu yanıta şaşmamak gerek. Tenis oyuncuları arasında pek rastlanmayan entelektüellikteki Rusya vatandaşı Khachanov da siyasi görüşlerini paylaşmıştı. Ermeni kökenini sürekli öne çıkarmayı seven bu raket, “Avustralya Açık” esnasında “Artsakh” olarak andıkları “Karabağ”ın Ermenistan’a ait olduğuna dair mesajlar vermişti. Zaten hassas olan ilişkiler körüklenmiş ama Azerbaycan’ın protestoları yine suya sabuna dokunmayan bir şekilde geçiştirilmişti.

Bunların haricinde ne mi oldu Roland Garros’ta? Seyboth-Wild gibi gerçek bir “star” girdi tenis dünyasına. Hem de elemelerden çıktı geldi. Yıllardır bu denli zeki, yetenekli ve sempatik “serseri mayın” görmedim. Üstelik bu “mayın” kalıcı olacak göreceksiniz. Zaten topraktan nefret eden Medvedev’i saf dışı bırakırken bu spora gönül verenleri bahtiyar etti. Federer ve Nadal gibi teniste yeteneklerini estetikle kavuşturabilenlerin yokluğunda Brezilyalı raket adeta taze bir nefes gibi geldi. Açıkcası artık kortta robot görmeye tahammülüm yok…Ya çok daha insani değerlere sahip kadın tenisine geçiyorum ya da kapatıyorum beyaz camı. Hoşkalın.

YORUM YAZ