MENÜ

Fener yoktan var oldu

Abone Ol Google News

Bazen eksildikçe çoğalırsın. Geride kalanlar iki kat fazla performans sergiler ve umutsuzluktan umut doğar. Fenerbahçe’nin yıllar önce yokluktan Kaliniç’i 5 numarada oynatıp Real Madrid’i 3-0’la elediği seri geldi aklıma hemen. Umarım sonu da benzer olur. Motley yoktu, Sertaç erkenden faul problemine girdi. Papagiannis verimli olamadı. Takım da Play-Off maçı gibi başlamadı maça. Sıradan bir normal sezon havası vardı. Monaco, yürüyerek basketler buldu ve 14 sayı kadar öne geçti.

Haberin Devamı

Öyle bir karakter ortaya koydular ki

Bunlar yetmiyormuş gibi Wilbekin sakatlandı, Pierre ve Biberoviç’in katkıdan çok zararı oldu. Ama buna karşın Fenerbahçe Beko’lu basketbolcular öyle bir karakter koydular ki ortaya, bu handikaplara rağmen Monaco’yu deplasmanda devirip servis kırmayı başardılar. Calathes maç boyu Mike James’i harika savundu. 4. çeyrek ve uzatmalarda inanılmaz işler yaptı. Nigel Hayes Davis de ikinci yarı normale döndü.

Sestine maçın adamı oldu

Ve yoklukta Jasikevicius’un sahaya sürdüğü Nate Sestine maçın adamı oldu. Takım olmak böyle bir şey. Son çeyrekte de 9 sayı geri düşülmesine rağmen çok eleştirilen Dorsey’in iki üçlüğü, Sestina’nın kullandığı 5 üçlükte 4 isabet bulması, kaçan kritik serbest atışlara, en kritik anlarda yapılan top kayıplarına rağmen zaferi Fenerbahçe’ye getirdi. Jasikevicius, tüm maçı neredeyse 5 kısa ile oynadı. Davis 5 numarada, Sestina da 4 numarada çok uzun dakikalar aldı. Maç belki uzatmaya gitmeden bile kazanılabilirdi ama sonuçta önemli olan deplasmandan bir galibiyet çıkarmak. Şimdi Fenerbahçe Beko evinde taraftarı önünde iki galibiyet alırsa Final-Four’a kalacak. Ama tabii ki sakatların da durumu önemli. Motley ve Wilbekın olmazsa, her zaman böyle ekstra efor sarfedip Monaco gibi bir takımı yenemezsin. Umarım bu oyunulardan da iyi haber gelir...

Haberin Devamı
YORUM YAZ