MENÜ

Tarihi sezon tarihi zafer

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko tam 5 yıl aradan sonra, hem de tarihe geçen bir sonuçla Final-Four biletini aldı. Aslında Jasikevicius geldikten sonra bir çok tarihi maç oynamıştı Kanarya. Kulübün ve Euroleague’in bir çok sayı, asist ve üç sayı rekorlarını kırdılar. O da yetmedi, Nigel Hayes-Davis, Alba Berlin maçında 50 sayı atıp bireysel olarak da bir rekor kırdı. Böyle bir sezon Final-Four ile taçlandırılmalıydı. Öyle de oldu. Obradoviç’le 5 yıl üst üste Final-Four oynayan, Sırp çalıştırıcı ayrıldıktan sonra ise bir daha Dörtlü Finale kalamayan Sarı-Lacivertliler, Jasikevicius ile beraber tekrar ait olduğu yere döndü. Euroleague sezonu çok çekişmeli geçmişti. Tek başına zirvede yer alan Real Madrid dışındaki diğer 9 takım çok küçük galibiyet farkları ile sıralanmıştı.

Haberin Devamı

En keyifli Play-Off dönemi

Nitekim bu rekabet Play-Off’lara da yansıdı. Yine Real Madrid, Baskonia’yı 3-0’la geçip erkenden rakiplerini beklemeye başlarken, diğer 3 seri de 5. maça kaldı. Hem serinin genelinde, hem de maçlar özelince büyük çekişmeler, büyük kavgalar, büyük mücadeleler yaşandı. İzlediğim belki de en keyifli Play-Off dönemi oldu bu sezon. 5. maçlara gelindiğinde ise herkesin aklına o istatistik geldi. Daha önce 2-2’lik eşitlik bulunan 19 serinin hiç birinde deplasman takımları kazanamamıştı. Bunu da başarmak ve tarihe geçmek Fenerbahçe Beko’ya düştü. Aslında Monaco’da ilk maçı kazanıp servis kırdıktan sonra belki iş 3-0’la bile bitebilirdi. Ama Play-Off oynamak ve kazanmak herkesin yapabileceği bir iş değil. Büyük oyunculara, cesur oyunculara, büyük akıllara sahip olmak gerekir.

Haberin Devamı

Cesurca şutları attılar

Nitekim bu oyuncular Fenerbahçe’de de, Monaco’da da fazlasıyla mevcuttu. 5. maçta da tam ‘iş bitti’ derken Okobo sahne aldı. Mike James sahne aldı. Müthiş karakter koydular. Ama karşılarında gerçekten cesur oyunculara sahip bir Fenerbahçe vardı. Örneğin Sestina ve Biberoviç. Biri ilk kez Play-Off oynuyor, diğeri ilk kez Play-Off’ta sorumluluk alıyordu. Ama en can alıcı, ellerin titremesi gereken yerlerde kaldırıp cesurca o şutları attılar ve isabet buldular.

Büyük oyuncu performansı

Ama aynı gün Fransa’da o ana kadar kullandığı 8 üçlüğün 7’sini kaçıran Calathes, pozisyonlar yine kendisine geldiği için büyük bir özgüvenle son 30 saniyede o 2 üçlükte isabet bulup Kanarya’yı uçurdu. 1/8’le maç sonuna gelip 2/2 ile bitirmek de büyük oyuncuların yapabileceği bir iş. Şimdi Final-Four’da ilk rakip Panathinaikos. Onlar da Ergin Ataman yönetiminde tam 12 yıl aradan sonra Final-Four’a kaldılar. Bence bu maçın galibi, Berlin’de şampiyon olacak. Final-Four’da yer alan 4 antrenörden sadece Jasikevicius’un kupası yok. Bakalım bir ilki daha başaracak mı?

YORUM YAZ