MENÜ

Tolgahan İmal'ın Ankara at yarış tahminleri

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın Ankara at yarış tahminleri

13 Temmuz Perşembe Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

ÇELİKKALKAN ve LADY GIRL …

1.AYAK: Son iki koşusunda gerçek gücüne yakın koşmaya başlayan ÇELİKKALKAN, özellikle son startında şartlı-2 mücadelede dış kulvardan gerçekleştirdiği kuvvetli akınlarıyla potoya son derece diri girerek beğenimi kazandı. Üstelik mesafede 1.32.57 gibi hiç de fena olmayan bir derece sergiledi. Kum piste son derece yatkın olan tecrübeli safkan, bu kez sprintini biraz daha erken kullanabilirse birincilikle tanışabilir. Banko yazma riskine değeceği kanaatindeyim.

2.AYAK: Anne hattından mesafeye oldukça yatkın olan JAMES BOND, son startında potoyu önde geçerek güzel yarışlarını taçlandırdı. Benzer koşullar altında bir kez daha kazanabilir. Mesafe gözetmeksizin iyi koşabilen ANKARALI, bir türlü beklediğim çıkışı gerçekleştiremese de peşini bırakmadığım GECE RÜZGARI, tabeladan düşmeyen BEYAZ BULUT, etkili jokeyiyle WOW SO NICE, kalitesi ortada olan MEMEDİM ve inatçı yarış karakteriyle TESLA ilk plandaki rakipleridir. Bu koşuya katılan safkanlar arasında net bir farktan söz etmek güç. Bu sebeple ayrım yapılmaması taraftarıyım.

3.AYAK: Karacabey Tarım İletmesi adına düzenlenen mücadelede, yalnızca devlet haralarında yetişen atların koşma şartı sebebiyle jenerasyonun birçok yetenekli tayını izleyemeyeceğiz. Gördüğü yarışlar sonrası yeterli form seviyesine ulaşınca kolay kazanan SORGUNASLANI, sertleşen rakiplerine rağmen favorimdir. Uzun sprint kabiliyetiyle dikkat çeken SELKUT, son metrelerdeki ataklarına güvenen TEKİNER, şampiyon Caş ’ın temsilcisi AYTİGİN HAN, rakiplerinden aşağı bir at olmayan ERDURAN ve önde istediği avansı alabilirse CANFATİHİM sıralamasını mümkün olan son isme kadar değerlendirmeye alalım.

4.AYAK: Kısa ama güçlü sprintiyle sonuca gidebilen I SAW THE SUN ’ın son kazandığı yarışında üzerinde yine Halis Karataş vardı. Usta jokeyiyle yeniden yolları kesişen yetenekli kısrak, kendisi kadar formda ekürisiyle birlikte koşuya ağırlığını koyabilir. Üst üste çok iyi yarışlar koşan NIGELLA, gününde olduğunda bambaşka performanslar sergileyen GUILTY PLEASURE, uzun süre sonra yarış gören kalite kısrak KAİNAT ve daha sert guruplarda bile iş yapabilen İBRA ise sırasıyla rakip olarak önereceğim isimlerdir.

5.AYAK: Ayaş Koşusunda, Hanımkız gibi inanılmaz bir kısrağın temsilcisi olan LADY GIRL, dolayısı ile Tatvan İncisi gibi bir şampiyonun da anneden kardeşi. Yarış yaşamına biraz erken başlayabilseydi klasik koşularda ses getirebilirdi. Her geçen gün formunu ve tecrübesini geliştiren kalite kısrak, son yarışlarına oranla çok daha uygun rakipleri arasında start alacak. Uzun ve etkili sprintiyle son metrelerde de olsa rakiplerine hakimiyetini hissettirerek kazanmasını bekliyorum. Günün ikinci bankosu olarak düşünebiliriz.

6.AYAK: Uygun sıkleti ve son tatminkar yarışlarıyla DÜŞEŞ bir adım öne çıkmakta. Banko önerdiğim son yarışını nihayet kazanan BABA METİN, son haftalarda farklılaşan FAKI BEY, son yarışında pistin dışarılarını dolaşarak avantaj yitiren HÜNKAR, beklenmedik anlarda sahneye çıkabilen ŞELALE ve sürpriz arayışındaki ZİGANADAN ise ilk planda rakip olarak gördüğüm safkanlardır. Şansınız ve bahtınız açık olsun …

( 3 ) ( 12.4.3.1.6.5.11 ) ( 11.10.12.3.5.4 ) ( 5.3.2.7.6 ) ( 2 ) ( 7.4.3.1.8.10 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ